Vrei să înveți o limbă modernă și nu știi unde?

Salut! Hello! Bonjour! Fogadtatás! Willkommen! Exact, același lucru spus în cinci limbi diferite. Trăim într-o lume în care suntem dornici să ne dezvoltăm cât mai mult, să cunoaștem cât mai multe, ceea ce ne determină să vrem să învățăm și cât mai multe limbi străine.

Unul dintre avantajele Universității Babeș-Bolyai e faptul că aceasta are în structura sa trei centre de limbi moderne: Centrul Alpha, Centrul Lingua și Centrul pentru Industriile Limbii (CIL).

Centrul Alpha se află în incinta Facultății de Litere, iar obiectivele lingvistice sunt variate, acestea reflectându-se în activitățile de predare, testare, cercetare. Aici se oferă diverse cursuri de limbi străine pe trei nivele, cursuri pentru teste internaționale, cum ar fi Cambridge sau DELF sau cursuri de limbă română ca limbă străină. Tot aici poți avea parte și de servicii de consultanță sau documentare și tehnoredactare computerizată în limbi străine. Unele din numeroasele limbi pe care le poți învăța sunt: germană, rusă, norvegiană, japoneză, centru fiind destinat atât studenților din cadrul Universității, cât și solicitanților externi.

Un alt centru de limbi moderne din cadrul UBB este Centrul Lingua. Acesta se găsește în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Centrul își dorește să răspundă nevoilor extracurriculare de pregătire, testare și perfecționare lingvistică ale studenților și comunității, fiind de asemenea afiliat la Confederația Europeană a Centrelor de Limbi din Învățământul Superior – CERCLES. Categoria de studenți și licențiați pe care o are în vedere sunt cei din cadrul specializărilor Științe Economice, Business, Studii Europene, Științe Politice și Administrative, oferind cursuri de limbi moderne, pe trei nivele (limbaj general și de afaceri) și chiar cursuri la solicitarea celor interesați. Tot în cadrul acestui centru se poate lua parte și la diverse programe internaționale, cum sunt: Cercul de Lexicografie Lorenzo Renzi, Proiectul Cultural Veneto, International Summer School, Cercul Literar LINGUA al studenților Universității „Babeș-Bolyai”.

Cel de-al treilea centru este Centru pentru Industriile Limbii care a luat naștere datorită Deciziei Senatului Universității Babeș-Bolyai, fiind ulterior certificat ca unitate de cercetare și reacreditat ca unitate de tip specializare inteligentă/servicii. Acesta funcționează în cadrul Departamentului de Limbi Moderne Aplicate al Facultății de Litere și este un centru de cercetare, transfer tehnologic și cognitiv, de documentare și formare profesională susținut prin servicii lingvistice de specialitate. Activitatea acestuia este exclusivă domeniului de studii ”Limbi Moderne Aplicate” și urmează două direcții principale: cercetare interdisciplinară și servicii lingvistice profesionale oferite comunității academice, partenerilor instituționali și publicului interesat. În acest centru poți găsi cursuri pentru formarea și evaluarea nivelului de competență în comunicarea profesională multilingvă sau pregătirea și testarea potențialilor candidați în vederea admiterii la această specializarea. Câteva dintre limbile ce pot fi studiate sunt portugheza, spaniola sau olandeza.

Așa că nu mai sta pe gânduri și vino în unul dintre centre pentru a învăța o limbă modernă!

Articol redactat de Denisa Lupașcu

Comentarii

comments