Voluntariatul de scurtă durată. Interviu cu Ioana Lepădatu

Pentru a evita ipoteze nefondate precum: „Voluntariatul este sclavie pură”, „Voluntariatul este o pierdere de timp”, „Nu rămâi cu nimic după voluntariat”, trebuie să ne informăm în legătură cu această acțiune. Este just faptul că legea nr.339 din 17 iulie 2006 ne spune că „voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie initiațivă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială”. Din acest articol aș vrea să pun accentul pe „contraprestație materială”, mai ales pe „materială”. Încă din articol ne este specificat faptul că voluntarul nu primește nimic material, dar poate pleca mult mai bogat decât un angajat plătit, prin experiență, amintiri și prieteni noi.

Când spun voluntariat de scurtă durată mă refer la voluntariatul ce are loc la conferințe, festivaluri, sau orice eveniment ce are o durată scurtă de desfășurare. Mai multe despre acest aspect ne-a răspuns într-un mic interviu de 15 minute o persoană cu foarte multă experiență în domeniu, Ioana Lepădatu, coordonator voluntari Electric Castle Festival (2014, 2015, 2016, 2017), Comedy Cluj Festival (2016), Sports Festival (2018).

Cum ai descrie în 10 cuvine ce înseamnă pentru tine voluntariatul?

Implicare, seriozitate, pasiune, prietenie, ajutor, dispoziție, curaj, coordonare, cauză, oricând.

De ce este important voluntariatul de scurtă durată?

Voluntariatul de scurtă durată îți deschide ochii și implicit anumite drumuri. Te face să înțelegi dacă îți place domeniul și dacă ai putea fi angajat vreodată, cunoști organizația pentru care voluntariezi, deci ajungi să cunoști oameni și îți ocupi timpul dacă într-o anumită perioadă dispui de timp pe care dorești să-l aloci unei cauze.

De ce calități are nevoie un voluntar bun?

Trebuie să fie o persoană responsabilă, punctuală, adaptabilă și implicată.

Care sunt criteriile de alegere a voluntarilor?

Depinde de eveniment, deci criteriile de alegere a voluntarilor diferă de la caz la caz. Fie îi alegi pe bază de recomandare pentru că au multe din calitățile menționate la întrebarea 3, fie în urma unui interviu, în care îți poți da seama de câteva trăsături de caracter. Disponibilitatea cred că este extrem de importantă în alegerea voluntarilor pentru un eveniment: cât timp din durata evenimentului pot veni la lucru, bineînțeles pe ture de lucru.

Cu ce rămâne un voluntar după evenimentul propriu-zis?

Cu o satisfacție extrem de mare. Și datorită muncii sale, evenimentul devine o reușită. Cu prieteni. Cu experiență. Cu o diplomă. Și poate cu un viitor job în compania pentru care a voluntariat.

Articol realizat de Stanciu Mihai Ionuț

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.