Voluntariat într-un mediu internațional. Despre AIESEC

Voluntariatul reprezintă o formă de a-i ajuta pe ceilalți și de a te ajuta pe tine, în același timp. Există activități și proiecte diverse prin care poți realiza aceste lucruri, în funcție de sfera ta de interes și de ceea ce îți place să faci. Organizația AIESEC îți oferă această oportunitate pe tot parcursul anului, oferindu-ți posibilitatea să te înscrii la mai multe programe de voluntariat.

Programul Global Host îți oferă ocazia să creezi un mediu multicultural, o rețea de tineri energici care vor să schimbe ceva, prin intermediul căreia te poți dezvolta dar, în același timp, poți ajuta și comunitatea din care faci parte să se dezvolte. Acest program constă în găzduirea, pe o perioadă de până la 6 săptămâni, a unor tineri din cele 126 de țări și teritorii în care organizația AIESEC este prezentă. Poți afla cultura celor pe care îi ții în gazdă, noi obiceiuri, tradiții, valori și moduri de gândire ale celor din alte țări, fără să fie nevoie să pleci de acasă. Intri în contact cu oameni care au mentalități diferite, perspective diferite prin prisma cărora privesc lumea, iar astfel fel poți învăța multe lucruri din această interacțiune. Te poți înscrie oricând, completând un formular pe aiesec.ro, la secțiunea Global Host. În primul rând trebuie să aplici pentru acest program, apoi te vei întâlni cu un reprezentant AIESEC, după care urmează să fii selectat pentru voluntarul sau voluntarii potriviți.

Organizația AIESEC îți oferă și oportunități de exchange, prin programul Global Volunteer, care se desfășoară pe o perioadă de 6 – 12 săptămâni, aproape în toate țările, pe toată perioada anului. Astfel poți vizita o altă țară, să îți faci prieteni și să te dezvolți în același timp. Primul pas constă în înregistrarea pe site-ul aiesec.org, apoi vei fi contactat de către cei din organizație pentru a afla care program de voluntariat ți se potrivește cel mai bine.

Articol redactat de Oana-Gabriela Grigorie

Comentarii

comments