Voluntar în lumea cărților

Veste bună pentru pasionații de lectură: anul acesta, programul de voluntariat al Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca continuă, oferindu-le studenților posibilitatea de a se forma și dezvolta atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Asemenea anilor precedenți, BCU recrutează noi tineri voluntari, dornici de a-și petrece timpul într-una dintre cele mai vechi și impozante biblioteci din Transilvania. Dacă ești curios, dornic de a te implica, iar marea ta pasiune este cititul, nu ar trebui sa ratezi această experiență! Fiind voluntar în această instituție, vei  avea o mulțime de oportunități: poți lega noi prietenii, vei avea acces în zonele ferite de ochii publicului (cum ar fi depozitele pline cu cărți), vei dobândi experiență și noi cunoștințe. La finalul programului de voluntariat, participanții vor primi certificate care au rolul de a atesta munca depusă de către aceștia.

Cine poate să devină voluntar?

Programul se adresează tuturor tinerilor interesați, în special celor care studiază în domeniul științelor comunicării, informării și ale documentării.

Care sunt documentele necesare?

Doritorii care vor sa ia parte la programul de voluntariat au nevoie de următoarele documente: o copie după buletin, o cerere-tip cu datele personale și un CV sau o scrisoare de motivație, care să cuprindă motivele aplicării. Documentele se pot depune fizic, la secretariatul BCU sau online, la adresa de e-mail voluntariat@bcucluj.ro.

În ce constă munca de voluntar?

În funcție de nevoile bibliotecii și de abilitățile personale, voluntarii vor fi repartizați în diverse zone ale bibliotecii, sarcinile fiind specifice fiecărui departament.

Care este programul de muncă?

Programul este unul flexibil, voluntarul venind la bibliotecă în timpul său liber. Există și anumite situații speciale, în care acesta poate fi solicitat, cum ar fi cazurile de supraaglomerare.

Pentru detalii suplimentare privind programul de voluntariat, cei interesați se pot adresa biroului pentru relații cu publicul, situat la parterul bibliotecii, pot consulta site-ul www.bcucluj.ro, secțiunea “Informații Utile”, sau pot trimite un e-mail la adresa voluntariat@bcucluj.ro.

Articol realizat de Nemeș Norbert

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.