Vino și tu să vezi ce mai fac cei de la OSM!

Cum?! Nu știi cine sunt cei de la OSM Cluj? Organizația Studenților Mediciniști de la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, cuprinde un numar de peste 500 de voluntari activi și reprezintă interesele a peste 3000 de studenți.

Cu toate că a fost sesiune și știm cu toții cât au aceștia de învățat, se pare că nu și-au lăsat la o parte sarcinile și au pregătit două proiecte foarte interesante pentru perioada care urmează.

Un proiect incitant şi dinamic ar fi Zilele Educației Medicale, care se desfășoară în perioada 19-30 martie. Ajuns la cea de-a șaptea ediție proiectul are ca scop îmbogățirea ariei extracurriculare a studenților prin realizarea de concursuri, ateliere și conferințe. Pentru ca cele propuse să se realizeze cât mai eficient, au fost invitați medici rezidenți, specialiști și primari, dar și persoane care își desfășoară activitatea în domenii conexe celui medical (biologi, cercetători). Astfel, aceștia doresc să formeze anumite punți de legătură între studenți și medici. Prin conferințele pe care le organizează, OSM Cluj își doreşte să-i pună mereu la curent pe studenți cu tot ce este nou în domeniul medicinii atât la noi în țară, cât și în stăinătate. Temele conferințelor sunt variabile, una dintre cele mai imporante fiind orientare postuniversitară, unde rezidenți de pe diferite specializări sunt invitați să le vorbească studenților despre specializarea în cauză din multiple perspective (stres, condiții de muncă, avantaje). Acest proiect este destinat tuturor studenților facultății, deci… te-ai înscris deja sau urmează?

OSM Cluj mai organizează în perioada de 24-25 martie evenimentul MedHack, sub egida proiectului HEART, prin care vor să expună o vizune inovatoare și interdisciplinară asupra medicinei. Ideea centrală este prezentată prin integrarea profesiilor conexe și promovarea cercetării locale și a realizărilor internaționale de ultimă oră. Prin urmare, studenții sunt orientați să se implice activ în procesul educației medicale. Evenimentul este un concurs de tip Hackathon, dar cu tematică medicală unde echipele trebuie să vină cu idei ce ar putea îmbogăți medicina actuală. La ora actuală, o colaborate între medici și specialişti din domeniul IT ar fi foarte benefică, așadar echipele interdisciplinare, sub îndrumarea unor mentori cu experiență, vor dezvolta diferite proiecte. Cele mai bune vor fi premiate la sfârșitul celor două zile de către un juriu competent.

Dacă te-am convins, eşti invitat să ni te alături! You won’t regret it!

Articol redactat de Denisa Lupaşcu

Comentarii

comments