Universul Science-Fiction

Science-Fiction este un gen literar cu preponderenţă în literatură şi cinematografie. O lume învăluită în mister şi necunoscut, disponibilă oricărei persoane curioase de a o descoperi. Nu trebuie să fii un fan al science-fiction-ului să fi auzit de cele mai cunoscute filme Star Wars şi Star Treck, dar dacă eşti şi doreşti să-ţi continui călătoria prin această lume plină de mister, acest articol este pentru tine.

Indiferent că aparţii echipei Netflix sau HBO, mai jos vei găsi câteva seriale SF pe care trebuie să le vizionezi.  

Alice in Borderland

„Este un serial SF care se bazează pe manga cu acelaşi nume scrisă de către Haro Aso. Arisu, un tânăr dependent de jocuri video, se trezeşte într-o versiune ciudată, golită a oraşului Tokyo. Pe parcursul acţiunii, Arisu, alături de prietenii săi descoperă că trebuie să concureze în jocuri periculoase pentru a supravieţuii şi să descopere misterele lumii care îi înconjoară.” Serialul a apărut pe 10 Decembrie 2020 şi este disponibil pe Netflix. 

Lost in Space

“Plasat peste 30 de ani, în viitor, confruntată cu extincţia, specia umană lansează programul Jupiter, trimiţând în spaţiu, nave ai căror pasageri ar trebui să colonizeze alte planete. Colonizarea spaţiului a devenit o realitate iar familia Robinson este una dintre cele alese să îşi construiască o nouă viaţă într-o lume mai bună. Într-o misiune specializată, familia Robinson deviază brusc de la traseu și aterizează forțat pe o planetă necunoscută. Ei trebuie să colaboreze pentru a putea supravieţui într-un mediu ostil, la ani lumină de ţinta lor iniţială.” Serialul a apărut în 2018 şi poate fi vizionat pe Netflix.

Nightflyers

În 2093, o echipă de oameni de știință se lansează într-o călătorie în spațiu la bordul unei nave avansate numită Nightflyer pentru a face primul contact cu formele de viață extraterestre. Cu toate acestea, atunci când apar evenimente terifiante și violente, echipa începe să se întrebe reciproc și să-și dea seama că există ceva la bordul Nightflyer-ului cu ei. Depinde de echipaj să salveze nava și pe ei înșiși. Seria se bazează pe novela și seria de nuvele cu același nume de George RR Martin şi poate fi vizionată pe Netflix.” 

Westworld

“În jurul anului 2058, Delos Inc. operează mai multe parcuri tematice, inclusiv Westworld-ul tematic american Old West. Fiecare mediu este populat de „gazde”: androizi, care nu se distinge de oameni, programați pentru a îndeplini fiecare dorință a oamenilor.  Operatorii creează narațiuni pe care aceste gazde să le repete în fiecare zi în timp ce interacționează cu oamenii, dar ștergându-și amintirile în fiecare zi.” Serialul poate fi vizionat pe HBO.

Counterpart

“Howard Silk, un muncitor blând și liniștit, lucrează de treizeci de ani pentru o agenție a Organizației Națiunilor Unite cu sediul în Berlin. Poziția sa este prea scăzută pentru ca să i se spună ce implică cu adevărat munca sa – schimbul de mesaje aparent fără sens. Pământurile paralele au fost create în 1987 în timpul unui experiment al Germaniei de Est, când doar un om de știință pe nume Yanek se afla la fața locului. „Lumea Alpha“ Yanek întâlnit său „Prime World“ omologul, și au început în curând studia modul în care diverg pământuri inițial identice. Diferențele dintre cele două lumi devin mai accentuate după 1996, când o pandemie de gripă ucide sute de milioane în lumea primară.. Lumea Alpha a lui Silk continuă să semene cu a noastră, dar lumea Prime devine destul de diferită. Howard Silk Prime este un agent de informații necruțător.” Serialul poate fi vizionat pe HBO.  

Misfits

“Un grup de tineri infractori condamnați să lucreze într-un program de servicii comunitare, unde obțin puteri supranaturale după o ciudată furtună electrică. Acţiunea începe când, Bobby Goodspeed își desfășoară prima schimbare ca vânzător de cravate la magazinul universal Awkworth & Ames. Noul său șef, domnul Kellerman, se numește Killer Man la spate, pentru că este atât de rău și ursuz. Este clar că este supărat că i se atribuie un asistent în vârstă de doisprezece ani și speră să găsească un motiv pentru a-l concedia pe Bobby. Bobby face tot posibilul să muncească din greu pentru că el și tatăl său au nevoie de venituri suplimentare. Pe măsură ce termină schimbul, el se întreabă dacă viața va deveni mai ușoară la maturitate. El reflectă că probabil va deveni mai greu. La urma urmei, viața nu este ușoară pentru niciunul dintre adulții pe care îi cunoaște.” Serialul poate fi vizionat pe HBO.

Chiar dacă am intrat în perioada sesiunii, asta nu înseamnă că nu mai putem face câte o pauză şi să începem un serial nou care ne va ajuta să ne detaşăm puţin de stresul de zi cu zi.

Articol redactat de Iulia Dumitrescu  

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.