Unde ne căutăm eficient un job?

Ai considerat vreodată că ai putea să îți utilizezi timpul altfel și mai eficient? Sau de câte ori ai rămas fără bani până să îți pună ai tăi suma de care aveai nevoie? Dacă răspunsul tău este ,,DA” la măcar una dintre aceste întrebări, atunci ai trecut de prima etapă – acceptarea că poți trece la o nouă etapă și anume aceea de a îți căuta un job. Pare un proces îndelungat și greu? Nu ar trebui să fie atâta timp cât iei în considerare sfaturile noastre.

Mergând pe asumpția că știi ceea ce vrei dintre un job Part Time și Full Time și că ai trecut peste etapa esențială prin care îți stabilești viziunea asupra a ceea ce vrei și îți setezi un scop însoțit de niște obiective (poate obiective smart), recomandarea noastră cvasidimensională ar fi să navighezi și, implicit, să îți faci cont pe toate platformele de joburi din România. Astfel, principalele site-uri de joburi sunt:

1. Hipo

Portalul pune la dispoziție utilizatorilor săi posibilitatea de a aplica pe baza CV-ului la joburile care îi interesează. Printre companiile care recrutează pe Hipo sunt cei mai mari 500 de angajatori din România. Ex. Oracle, IBM, Continental, BRD, Coca-Cola HBC etc. Fiind un site de nișă, acesta selectează locurile de muncă potrivite pentru candidații săi. De asemenea, acesta oferă peste 1.000 de articole și știri de carieră, ghiduri și seminarii online susținute de angajatori.

Alături de joburi pe portal, mai puteți găsi și cele mai mari evenimente de carieră din România.

2. eJobs

Site-ul reprezintă portalul de joburi cu cel mai mare trafic la momentul actual, oferind peste 37.000 de locuri de muncă, disponibile atât în țară, cât și în străinătate.

3. Bestjobs

BestJobs pune la dispoziția clienților resurse pentru carieră și recrutare, oferind o paletă variată de joburi din diverse domenii. Pe lânga serviciile oferite de platforma candidaților, BestJobs oferă angajatorilor posibilitatea de a avea acces la o aplicație mobilă prin care să primească CV-uri în timp real.

eJobs și Bestjobs oferă sfaturi în carieră legate de subiectele de interes pentru candidați: cum să îți scrii o scrisoare de intenție, tips&tricks pentru a-ți crea un CV atrăgător și complex, cum să te prezinți la interviu etc.

Acestea sunt site-uri de volum, ambele punând la dispoziția candidaților o ofertă variată de joburi. Nu se pune însă accentul pe promovarea unui anumit tip de angajator sau a unei anumite pregătiri profesionale. eJobs.ro și Bestjobs.ro sunt recomandate candidaților care doresc să aibă oportunitatea de a aplica la cât mai multe joburi, în speranța de a găsi cât mai rapid un loc de muncă.

Motoare de căutare pentru joburi

Pe lângă aceste platforme de carieră, mai există și motoarele de căutare de joburi din România. Acestea oferă candidatului posibilitatea de a accesa o selecție masivă de joburi adunate din mediul online. Iată o parte dintre acestea:

●       Careerjet.ro – printr-o singură căutare poți accesa peste 37 de milioane de joburi publicate pe aproximativ 26.000 website-uri din lume;

●       Findjob.ro – peste 20 mii de locuri de muncă în peste 20 site-uri de joburi;

●       Indeed.com –  peste 5.000 de noi locuri de muncă în ultima săptămână.

Dar până când vei apuca să navighezi pe aceste portaluri și să îți depui CV-ul la mai mulți angajatori sau să susții un interviu de angajare, noi venim în ajutorul tău cu o direcție de angajare:

●       SASA Party – Petreceri Copii Cluj (oportunitate momentan exclusiv pentru băieți). Uite ce spun și își doresc ei:

„Esti student la teatru sau ai experiență cu copiii? Atunci pe tine te căutăm!

Ne mărim echipa, așa că avem nevoie de un băiat talentat, empatic, cu chef de distracție alături de copii, care să transforme petrecerile lor în clipe de neuitat!

Job-ul este part time și vom avea nevoie de tine în mod special în weekend, așa că vei avea timp suficient pentru facultate, prieteni și distracție.

Dacă te-ai regăsit, așteptăm CV-ul tău pe adresa de e-mail andra@sasaparty.ro și te vom contacta pentru a ne cunoaște mai bine.”

Prin urmare, dacă o să ajungi să navighezi pe aceste platforme, o să conștientizezi că oportunități de angajare sunt, ba chiar diversificate. Cel mai elementar aspect care nu a fost menționat, dar care te va ajuta să transformi orice oportunitate într-un succes, este motivația ta. Dorește-ți și alege să îți cuantifici timpul eficient! Spor!

Comentarii

comments