Tu cine alegi să fii sesiunea asta?

Ne apropiem furtunos de repede de vacanța de iarna, implicit de Crăciun și Revelion și niciun student nu mai stă cu mintea la facultate și la examene, ci mai degrabă dacă prind sau nu cabana pentru sărbătorile de iarna. În ciuda faptului că ne dorim să ne distrăm, să nu uităm că sesiunea așteaptă răbdătoare finalul vacanței ca apoi să ne îmbrățișeze și să ne ofere mult stres, crize de plâns și dureri de cap. Bineînțeles asta dacă ești nepregătit pentru ea. Așa că acum vine întrebarea mea: Tu cine vrei să fii sesiunea asta?

Există mai multe variante de răspuns:

Studentul de 10, care își petrece toată vacanța învățând, exersând, asigurându-se că va lua cea mai mare nota și își va menține locul la buget și își va păstra și prețioasa bursă .

Studentul mediu, care învață, dar știe și cum să se distreze. Ești organizat, cu un plan bine pus la punct astfel încât să treci de sesiune, dar să îți creezi și amintiri de neuitat cu prietenii tăi.

Și ultimul, dar nu cel din urma:

Ești studentul obișnuit care procrastinează până în ultimul moment, învață în ultimele două zile materia de la 7-8 cursuri și se roagă la bunul Dumnezeu să pice pe subiectul pe care îl știe cel mai bine.

Totuși, mai există câteva categorii de studenți pe care îi găsim în rândurile colegilor noștri:

,,Micul geniu’’. Studentul acela care spune mereu ca nu învăța, dar ia întotdeauna 10. Colegii aceia care își împart materia 50/50 și fac lucru în echipa

Colegul pe care eu îl numesc ,,Ka-ching’’ deoarece vine cu cele mai inovative metode în materie de copiat și niciodată nu este prins. Norocul se află mereu de partea sa.

Și în final, ,, viermele de bibliotecă ’’, cel care tocește fiecare lecție și se crede cel mai bun dintre noi toți, iar notele mari nu fac altceva decât să-i hrănească ego-ul.

Așadar, sesiunea este o provocare, dar nimic ce nu poate fi învins. Totul depinde de cine alegi tu să fii și de cum vei aborda situația. Așa că, îți poți lua o mică pauză să te gândești:

Tu cine vrei să fii sesiunea asta?

Articol redacat de Ligia Cehan

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.