Tipuri de… oameni

După cum v-aţi obişnuit, este ȋn tradiţia Sfertului să vă spună ce tipuri de oameni ȋntȃlniţi ȋn facultate, la cămin, ȋn viaţă… și, în spirit cu situația recentă în care ne-am trezit cu toții… în carantină.

Introvertitul

Cu toţii ştim acea persoană care stătea mai retrasă ȋntr-un colţ la facultate şi care prefera vineri seara să se uite la un film bun sau să citească o carte. Pentru aceste persoane nimic nu s-a schimbat, poate sunt doar puţini şocaţi că modul lor de viaţă se numeşte acum carantină.

Extrovertitul

Opus introvertitului, el este cel care-și sună toţi prietenii, chiar de mai multe ori pe zi. Skype-ul, Instagramul, Facebook-ul, Snapchat-ul acum au devenit rutina zilnică. Programul este riguros şi trebuie cu atenţie respectat: dimineaţa se stă pe Facebook la o cafeluţă; la prȃnz se mută pe Instagram pentru a se conecta la realitate, chestii serioase; iar seara pe Facetime ca să ca să vadă dacă prietenii lor au o viaţă mai interesantă faţă de acum 24 de ore. Probabil cea mai afectată categorie, extrovertitul va face orice ca să-şi ţină mintea ocupată. Odată sufletul petrecerii şi al grupului, acum trebuie să se mulţumească cu excursiile prin camerele din casă.

Spiritualul

Trecem acum la lucruri mai profunde, căci spiritualul este cel care ne spune tuturor că există un motiv pentru această răsturnare de situaţie. El foloseşte acest timp pentru a se regăsi pe sine şi pentru a căuta un sens tuturor acestor ȋntȃmplări. Deci, să nu-l deranjăm!

Pragmaticul

El este cel care-şi aduce aminte de hobby-urile de mult uitate şi mai adaugă ȋncă alte cinci noi: deschisul frigiderului de 100 de ori pe zi, schimbarea poziţiei ȋn care se uită la Netflix, schimbarea pijamalelor cu alte pijamale. Avem doar atât de mult timp care nu trebuie irosit!

Memeuitorul

Lui trebuie să-i mulţumim pentru că ȋmpărtăşeşte cu noi ȋnţelepciunea sa seculară şi ne face ziua mai bună. Ce ar fi o zi ȋn carantină fără cele 1000 de meme-uri noi care să ne facă să zȃmbim?

În orice categorie te-ai ȋncadra nu uita că este o perioadă grea pentru toţi şi doar dacă vom fi uniţi ca societate vom trece peste cât ai zice „carantină” și ne vom bucura din nou de normalitate.

Articol redactat de Adela Popovici

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.