TIMAF

Că s-a sfârșit vara și sezonul festivalurilor nu ne îngrijorează și nu ne întristează în niciun fel. Toamna a venit la Cluj cu o serie impresionantă de evenimente sub egida TIMAF – Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania.

Când vorbim despre TIMAF, vorbim despre un concept unic care celebrează arta în cele mai variate forme ale sale (muzică, teatru, fotografie, literatură, film, pictură, artă stradală etc.), vorbim despre unul din cele mai mari festivaluri indoor și, nu în ultimul rând, vorbim despre oameni. An de an, toamnă de toamnă, acest festival ne scoate din casă și ne surprinde cu tot felul de activități și, evident, nu s-a lăsat mai prejos nici anul acesta. Concerte, piese de teatru, lansări de carte, show-uri de Stand-up Comedy sau de magie, seri literare, expoziții de pictură, Meets & Greets și, nu în ultimul rând, party-uri geniale; toate acestea au dat în acest sezon viață Clujului, împânzindu-l de oameni și energie pozitivă.

În ceea ce privește muzica, orașul a răsunat cu nume precum VAMA, Subcarpați, The Motans, Macanache și Smiley. Iar dacă tot am făcut trimitere la pachetul muzică și VAMA, hai să facem trimitere și la cel de muzică și teatru și Tudor Chirilă în interpretarea piesei „Coada” pe scena Casei de Cultură a Studenților. Printre altele, TIMAF-ul acesta am făcut cunoștință cu realizatorul emisiunii „România, te iubesc!” la un Meet and Greet de excepție cu Alex Dima, am râs alături de Andrei Ciobanu la show-ul său de Stand-Up Comedy, l-am luat în serios la lansarea lui de carte și ne-am lăsat duși de artă și magie cu Andrei Babici, într-un show ce i-au adus împreună expoziția de picturi și iscusința în trucurile de magie. Simfonia Filmelor i-a bucurat cu cea de-a 5-a ediție a sa pe iubitorii de muzică și film iar pasionații de lectură au avut rezervată o seară literară dedicată dialogului între Poezie și Critica Literară într-o societate modernă ce așteaptă o nouă paradigmă culturală. Cu alte cuvinte, toamna aceasta am avut parte de o experiență unică ce ne-a aprovizionat setea de cultură- experiența TIMAF.

Comentarii

comments