Teatrul te caută! Are nevoie de tine!

Teatrul Național din Cluj-Napoca reprezintă unul dintre locurile în care studenții își pot petrece timpul liber într-un mod interactiv, vizionând cele mai cunoscute piese de teatru precum ”Romeo și Julieta”, ”Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, ”Cerere în căsătorie” sau chiar făcând voluntariat în cadrul instituției. Da, este corect! Aveți șansa de a face voluntariat și de a cunoaște diferiți oameni cu ajutorul teatrului doar printr-un simplu e-mail.

Pentru a vă face o idee despre ce înseamnă Teatrul Național și posibilitatea de a face voluntariat, am luat legătura cu Directorul Artistic al instituției, doamna Ștefana-Pop Curșeu, dar și cu un reprezentant de la departamentul de Marketing, Comunicare și PR, doamna Oana Herlo.

 1. Ați putea să ne spuneți mai multe despre Teatrul Național din Cluj-Napoca?
  „Despre Teatrul Național din Cluj-Napoca ar fi multe de spus, mai ales că ne apropiem de centenarul primei stagiuni românești pe care o vom sărbători anul viitor, în 2019. Acesta a fost primul teatru „național“ românesc din Transilvania de după Marea Unire și o emblemă a intelectualilor clujeni.”
 2. Credeți că pentru tinerii din ziua de azi teatrul poate reprezenta un loc de petrecere al timpului liber?
  „Da, absolut. Și este nu numai un loc de petrecere a timpului liber, ci și un loc în care tinerii se pot dezvolta ca ființe umane complexe, care învață să-și cunoască emoțiile, care-și educă gusturile artistice. Este un loc minunat pentru tinerii inteligenți și sensibili de astăzi, care își dau seama că există și altceva dincolo de ecranele computerelor și care doresc să cunoască tainele vieții prin intermediul celei mai vii dintre arte. Până la urmă, teatrul dă tuturor, mai ales tinerilor, curajul de a ne căuta pe noi înșine.”
 3. Vă gândiți să organizați workshopuri adresate studenților pe viitor?
  „Ceea ce le putem noi oferi sunt atelierele din timpul evenimentelor anuale ale teatrului: Ziua și Noaptea Porților Deschise și discuții cu actorii după spectacole.” Sunt bine primite oricând părerile și ideile legate de workshopuri pe care studenții și le-ar dori, iar conducerea încurajează acest lucru.”
 4. Puteți să ne spuneți când va avea loc Ziua Porților Deschise în acest an și ce spectacole vor avea loc?
  „Ziua Porților Deschise are loc la aceeași dată în fiecare an, de ziua internațională a Teatrului, în 27 martie. Programul pentru 27 martie este în curs de finalizare și nu vă pot dezvălui încă decât că vom avea ateliere, evenimente, invitați și întâlniri surpriză demne de un an centenar și sperăm să ne simțim cu toții foarte bine împreună!”
 5. Ce ne puteți spune despre posibilitatea de a face voluntariat în cadrul instituției?
  „Da, există această posibilitate și chiar avem nevoie de tineri care să se implice cu adevărat în activitatea Teatrului Național. Acțiunile sunt multiple: de la împărțirea fluturașilor cu programul lunar al teatrului în diverse locuri și la diverși parteneri din Cluj, până la vegherea  unului mers al lucrurilor în cadrul diverselor ateliere și activități la evenimentele teatrului (Ziua și Noaptea Porților deschise, festivalul Întâlnirile Internaționale de la Cluj); primirea oaspeților, a spectatorilor, informarea acestora în cadrul evenimentelor și multe alte lucruri organizatorice.
  Criteriile de participare: În primul rând seriozitate și dorința de implicare, dar cei care vin trebuie să fie sociabili și să le și placă teatrul, normal.
  E suficient să scrie pe adresa voluntariat@teatrulnationalcluj.ro și să urmeze corespondența cu colegele mele de la departamentul de marketing.
  Îi așteptăm cu drag pe doritori!”

Articol redactat de Mareș Dan-Andrei

Comentarii

comments