Studenți reprezentați de studenți, sau despre CSUBB

Ești student acum și ești pe cont propriu. Nu mai vorbesc părinții tăi în numele tău și acum tu ești cel care își prezintă mereu buletinul în diverse situații. Deci, te reprezinți pe tine, pe plan personal vorbind. Dar pe plan educațional?

A fi student la Universitatea Babeş-Bolyai este un proces complex. Dacă ar exista opțiunea de zoom in în acest proces, am realiza că noi, studenții, suntem pioni activi în dezvoltarea standardelor educaționale în UBB și avem o voce puternică, ce poate fi amplificată cu ajutorul CSUBB.

Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai

CSUBB sau Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai este principalul corp de reprezentare al studenților în cadrul UBB, deținând putere decizională și totodată un caracter cooperativ cu studenții.

De ce? Pentru a promova comunicarea în scopul creării unui cadru educațional plăcut, pliat pe nevoile, așteptările și viziunile noastre, ale studenților.

De aceea, pe website-ul CSUBB studenții dispun de facilitatea BUTONUL ROȘU în care pot semnala orice inconveniență la nivel de facultate sau universitate, în cazul în care aceasta nu este în conformitate cu regulamentul oficial al universității.

CSUBB este un corp complex, din care fac parte studenți din cadrul facultăților din UBB și care ocupă diverse poziții. Fie în biroul de conducere, pentru fiecare linie de studiu, fie în tabăra studenților senatori, cancelari sau consilieri.

Pentru a clarifica cu ce se ocupă aceștia, activitățile principale pe care ei le realizează sunt informarea studenților cu privire la toate aspectele ce țin de a fi student la UBB, sunt responsabili de cazarea în cămine, propun și implementează proiecte pentru studenți pentru a îmbunătăți viața academică în Cluj-Napoca, organizează alegeri pentru a oferi fiecărui student dreptul de a fi parte din acest corp reprezentant.

Dacă facem un zoom in în continuare, vom vedea cum CSUBB este de fapt mult mai complex prin existența Cosiliului Extins al Studenților, format din studenții reprezentanți de an de la facultățile din UBB sau din studenți ce fac parte din Consilii ale facultăților. Îi vedem la cursuri, stăm cu ei la cafea, dar partea faină e că ei sunt un element de legatură cu acest corp decizional, iar astfel, comunicarea noastră este facilitată, iar problema adusă la cunoștință în Consiliu.

Așadar, dacă ar fi să existe o definiție a CSUBB în puține cuvinte, acesta ar putea fi cel mai bine pus în lumină prin sintagma studenți pentru studenți. Pentru că avem o voce, avem inițiative originale și nu în ultumul rând, un potențial imens de dezvoltare.

Mai multe detalii găseşti pe site-ul http://csubb.ro

Articol redactat de Andra Postu

Comentarii

comments