Studentele din Cluj- viitoare femei de afaceri?

Nu trebuie neapărat să porți tocuri pentru a fi la înălțime. Și totuși noi, fetele, reușim să le facem pe amândouă cu brio, sau cel puțin asta ne arată voluntarele de la Business Ladies Club. După cum ne sugerează și numele, BLC pune în aceeași ecuație două elemente, care împreună reacționează… cu succes: tinerele studente și mediul de afaceri.

BLC este o organizație non-guvernamentală, ce are ca scop deschiderea de porți către lumea antreprenoriatului pentru studentele care își doresc să își dezvolte calități în acest domeniu, printr-o educație atât formală cât și nonformală, prin informare și dezvoltare. Nu în ultimul rând, studentele au ocazia de a-și pune în practică viziunile, creativitatea și inițiativele în implementarea diverselor proiecte prin care acestea pot căpăta o mai bună înțelegere a mediului de afaceri, dar și a sinelui. Sunt încurajate să adopte o atitudine pozitivă, optimistă cu accent pe voință, cu ajutorul căreia să își creeze o definiție proprie a ceea ce înseamnă femeie de succes. Mai exact, membrii din BLC organizează traininguri, evenimente, conferințe, seminarii și diverse activități în ceea ce privește mediul business, având ca valori demnitatea, integritatea și profesionalismul.

Așadar, un cunoscut eveniment marca BLC este „Lady Today, Business Lady Tomorrow, aflându-se anul acesta la cea de a Vl-a ediție. Tema abordată anul acesta este inteligența emoțională, întrucât organizatoarele susțin ideea că importantă nu este numai gestionarea afacerilor, ci și gestionarea emoțiilor. Astfel, ediția aceasta va pune accent pe spiritul introspectiv, pe importanța comunicării și autocunoașterii în crearea, menținerea și dezvoltarea parteneriatelor. Așadar, BLC își dorește să aducă diversitate în temele dezbătute și să stârnească interesul unui număr cât mai mare de participanți cu dorință de dezvoltare atât pe plan profesional, cât și personal.

Evenimentul va avea loc pe data de 24 Martie, la The Office la ora 11:00. Poți găsi multe detalii accesând link-urile de mai jos:

https://www.facebook.com/businessladiesclubcluj/    https://businessladiesclubblog.wordpress.com/

Și pentru a încheia într-o notă inspirațională, unul dintre membrii BLC ne-a descris în câteva cuvinte ce înseamnă pentru ea această organizație:

Business Ladies Club reprezintă o parte frumoasă a studenției mele, încă din primul an când am devenit voluntară. Am avut ocazia să întâlnesc niște fete minunate, care mă inspiră în fiecare zi. Pot spune că am învățat multe lucruri ca voluntar BLC, am avut parte de provocări și am reușit să îmi depășesc multe limite. Recomand cu drag oricărei studente care e pasionată de antreprenoriat și nu numai, să aplice cu încredere pentru a deveni voluntar. (Alexandra Nadia Petruț)

Articol redactat de Andra Postu

Comentarii

comments