Staycation 

Știi reclamele alea la city break-urile de neuitat care-ți invadează news Feed-ul? Acest articol este opusul.

Ai vrea să fii acum în Praga sau măcar în Centrul Vechi din capitală? Chiar dacă pandemia îți pune piedici, noi venim cu câteva soluții pentru a ieși pe cât se poate din monotonie, fără prea multe resurse:

1. Casa prietenilor tăi – pensiune low-buget

Te-ai săturat de aceiași patru pereți? Te cred. Fă-ți rezervare acum la casa unuia din prietenii tăi și petreceți împreună un sejur de neuitat. Pe lângă muzică și bârfe, niște jocuri vă pot colora vacanța. Cards against humanity, Jackbox sau Skribbl, Catan sau Activity sunt câteva idei de luat în calcul. Let the games begin!

2. Lounge-ul din balcon

Știi sentimentul acela pe care-l ai când îți lași papucii de-o parte (da, papucii desemnează mai multe feluri de pantofi, că suntem ardeleni acum) și te plimbi fără griji pe plajă? Mă bucur pentru tine! Eu l-am uitat deja. Dacă ești și tu în aceeași situație, hai să vedem ce putem face. Deși deja e toamnă, într-o zi cu soare când ai timp poți face un șezlong improvizat dintr-un scaun mai comod, adaugi o umbreluță să te simți ca în Caraibe, niște muzică în ton cu atmosfera, o limonadă rece și poate o loțiune cu miresme de vanilie sau ciocolată și ți-ai creat o zi de stat la plajă, chiar la tine acasă. Iar dacă se face prea frig, trage pe tine puloverul pufos, înfășoară-te în pătura moale, bea din ciocolata caldă făcută cu atâta grijă și dă start unui maraton de filme în propriul tău cinema din balcon.

3. Piscina interioară

Unii o numesc cadă, mie îmi place să cred că e o piscină. O seară cozy de toamnă,  un jacuzzi pe terasa hotelului, muzică pe fundal, tu și iubirea vieții tale… da, mai bine lasă. Cred că am visat și eu asta de câteva ori în ultima vreme. În schimb, o cadă plină cu apă caldă, niște lumânări, bețișoare parfumate, muzica ce te scoate din stare și spuma de baie îți pot schimba decorul cotidian într-unul de poveste. 

4. Turist la mine-n oraș

Știm că cel mai bine-ți stă turist. Mai știm că îți place să descoperi locuri noi. Chiar și după 18 ani de stat în același oraș, crede-mă, tot mai ai de explorat multe. Ia-ți prietenii, la fel de dornici ca tine de noi aventuri, și porniți o expediție locală. S-ar putea să fiți surprinși de ceea ce găsiți: o pădure la marginea orașului, unde să nu vă deranjeze nici vecinii, nici părinții sau fratele mai mic, un lac în apropiere, o terasă non-conformistă sau un magazin cu tot felul de chilipiruri, nu că ai nevoie de ele, dar îți oferă o oarecare satisfacție când le cumperi. 

5. Restaurantul din bucătăria ta

Știai că, dacă închizi ochii în timp ce mănânci niște paste, s-ar putea să auzi în minte vocea unui chelner italian ce spune: „cu ce vă pot servi?”. Contextul pandemic ne-a dat prilejul de a ne descoperi talente și abilități ascunse: unii am devenit sportivi, gameri profesioniști sau influenceri, iar alții bucătari. Chiar dacă în cămin principala rețetă includea o supa la plic, cu puțină ambiție și grijă să nu dai foc la nimic, poți încerca noi meniuri care să-ți ofere o excursie culinară chiar în bucătăria ta.

Redacție: Roxana Costea
Ilustrație: Emilia Maria Florea

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.