Statisticile arată că numărul studenților prezenți în biserică a crescut drastic în timpul sesiunii

Se spune că noi, ființele umane anxioase și cu frică de Dumnezeu, avem tendința de a merge la biserică doar în preajma evenimentelor nefaste… S-E-S-I-U-N-E, un cuvânt cu iz studențesc care are o mare încărcătură emoțională, motiv pentru care facem un compromis (Doamne, ajută că doar de două ori pe an): Mergem la biserică. Et voilà, măsurătorile, statisticile au luat-o razna, nu mai pot ține pasul cu numărul studenților prezenți în biserică în stresiune. De aici survine întrebarea (cu o nuanță de retorică): pentru ce ne rugăm?!

Știți acei prieteni de pe Facebook care se marchează ca fiind în siguranță în situații de criză (de cele mai multe ori calamități naturale sau atacuri teroriste)? Dacă da, atunci ar trebui să se creeze și o asemenea opțiune pentru a anunța tot familionu’ și toată pleiada de prieteni, dar și necunoscuții (pentru că „de ce nu?”) că nu avem nicio restanță și că suntem safe MOMENTAN. Dar până la această idee utopică, studenții s-au rezumat semestrul acesta la a se adăposti în biserici, petrecându-și aici cea mai mare parte a timpului (nici chiar, doar sezonul iarnă-vară: ianuarie-februarie și iunie-iulie).

sursa: vice.com

Breaking News: Încă de la ora 8:00, în curtea unei biserici centrale din Cluj-Napoca avem o panoramă greu de descris: un fel de „Valea Plângerii” contemporană. Dar ce se întâmplă cu adevărat? Clișeica expresie cu „șoc și groază” nu mai este suficientă pentru a exprima teribila frică de eșec. Cu toții strigă în cor una și aceeași dorință : „Nu cerem mult, doar sfântul cinci!”. Evident, mai sunt și cei care folosesc o conexiune inversă divină, a.k.a psihologia inversă, cerând o cârcă de restanțe, deoarece nu știu cum s-ar descurca dacă ar lua 10. Apoi mai sunt colegii ăia care la finalul sesiunii au numai 9 și 10, deși la examen „nu au știut nimic”…

Trăgând linie, în perioada sesiunii chiar și ultimul ateu devine peste noapte un mic sau mare credincios, ajungându-se astfel la aceste statistici fenomenale care anunță că numărul studenților prezenți în biserică a crescut dramatic. Ajutorul divin a ajuns mai presus decât efortul personal! Să fie primit!

Articol redactat de Mădălina Benchea

Comentarii

comments