Sofar… so good

În cazul în care nu ai auzit de Sofar și nici nu știi ce e aia, e ca atunci când asculți muzică la căști pe stradă și simți că ești tu și restul lumii, doar că, în realitate, sunteți mai mulți într-o cameră/garaj/hală/galerie de artă și cineva cântă piesa aia pe care o dai mereu pe replay până te saturi de ea. Știi bine despre ce vorbesc.

Totul a pornit în 2009, la Londra, de la o simplă idee (cum începe orice lucru mare: într-un garaj sau într-un apartament, cu niște prieteni și ceva inițiativă), mai exact de la faptul că nu te bucuri destul de mult când ești la un concert și toată lumea țipă, mai e cineva cu o fază lungă în spatele tău și alți oameni care, crezi tu, nu se bucură pe cât ar trebui de muzică. Așa că au mers la cineva în apartament, au dat drumul la amplificatoare, s-au așezat pe canapea, iar prietenul lor Dave a început să cânte. Sofar, le-a mers bine.

Și s-au extins. Și când spun extins, mă refer la toate cele 6 continente (mai greu cu Antarctic), în 413 orașe, printre care București, Iași și Cluj-Napoca.

Cea mai bună parte a unui astfel de eveniment (pe lângă faptul că e muzică bună și foarte multă liniște) e locația. Totul e pe bază de voluntariat, deci poți să mergi la un concert în cele mai interesante locuri. De la barul de la colțul blocului până în sufrageria cuiva.

Caută-i pe facebook sau pe insta și mergi și tu! (în cazul în care intri)

Articol Redactat de Tudor Blezniuc

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.