Societatea Antreprenorială Studențească a Universității Babeș-Bolyai

În contextul economic actual în care șomajul este o problemă îngrijorătoare, antreprenoriatul este privit ca o soluție viabilă.  Având în vedere faptul că piața economică se află într-o continuă dinamică, Universitatea Babeș-Bolyai își diversifică și își îmbunătățește an de an oferta educațională. Din dorința de a stimula dezvoltarea activității antreprenoriale, a fost creată Societatea Antreprenorială Studențească a Universității Babeș-Bolyai (SAS UBB).

Cine este SAS UBB?

SAS UBB este structura creată de Universitate pentru a contribui la formarea unui cadru de încurajare și sprijinire a spiritului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților Universității Babeș-Bolyai (în primii 3 ani de la absolvire).

Scopul SAS UBB este facilitarea înființării de entități juridice funcționale prin pregătirea tinerilor întreprinzători, prin organizarea evenimentelor de networking între studenții și reprezentanți ai mediului economic, dar și prin mentorarea tinerilor și ghidarea lor pe drumul antreprenorialului.

Ce urmăreşte SAS UBB?

SAS UBB organizează sesiuni de formare, seminarii şi training-uri pentru studenții intersați de antreprenoriat, evenimente de networking, concursuri de proiecte de start-up și idei de afaceri, sesiuni de consultanță și feedback pentru elaborarea planurilor de afaceri și pregătirea unor prezentări de tip pitch.

SAS UBB a fost înființată în iulie 2017, iar primul proiect/program de formare a fost concursul SAS JEDI.

Dar ce este concursul SAS JEDI?

SAS Jedi este o competiție de idei de business în care se evaluează planurile de afaceri ale aplicanților și au loc pitch-uri în fața unei comisii avizate. Pe toată durata derulării concursului, se pot observa atât motivația, cât și disciplina de care reușesc să dea dovadă tinerii antreprenori.

De ce merită să aplici?
  • Premiile puse în joc pentru câștigătorii locurilor I / II / III, au fost în valoare de 8500 / 3000 / 2000 RON, ca stimulent și de ce nu, un prim pas pentru implementarea ideilor de business câștigătoare;
  • Programul a oferit ocazia de a discuta cu antreprenori de succes din Cluj (Eusebiu Burcaș, Bogdan Pandea, Zoltan Veres, Roland Fekete, Andrei Borș Grigore), având totodată și evenimente de networking și cunoaștere a altor tineri întreprinzători;
  • Participarea la concurs poate oferi perspective de implicare pe viitor în programe de accelerare sau mentoring, pentru a susține ideile bune și după eveniment.

Articol redactat de Denisa Popa

Comentarii

comments