Sfaturi pentru un Paşte de calitate în casă

Sărbătorile de Paște au fost întotdeauna un prilej de a fi alături de familie, de a pregăti bucate tradiționale și de a primi cu adevărat primăvara în suflet. Anul acesta, distanțarea socială impusă de pandemia de COVID-19 ne limitează libertatea de a urma tradițiile și de a aduna la masă toată familia.

Diferit nu e neapărat mai rău! Iată câteva sfaturi şi idei pentru un Paște reușit în pofida situației cu care ne confruntăm:

Fii Le petit chef la tine în bucătărie

Ai visat poate de multe ori să fii un chef iscusit, însă stângăcia ta nu te-a lăsat să te alături maratonului din bucătăria fiecăruia înainte de Paște. Anul acesta nu te rezuma doar la a pune în coș ingredientele de pe bine-cunoscuta listă de cumpărături fără de sfârșit, implică-te alături de bucătarul șef al bucătăriei tale, fie că e mama, bunica, mătușa sau, de ce nu, tata. Nu te lăsa intimidat de măiestria cu care se mișcă temerarii bucătăriei, învață și experimentează, acum ai ocazia să furi crema prăjiturilor fără ca măcar să fii observat.

De la vechi la nou!

Rămânem în domeniul culinar și venim cu o altă recomandare. Cu siguranță știi acele cărți de bucate prăfuite peste care au trecut ani buni și care au fost sfătuitoarele iscusite ale bunicilor noastre. În perioada aceasta vor fi inevitabil scoase de prin sertare în căutarea unor secrete gastronomice. Ce-ar fi ca anul acesta să aduci tehnologia în bucătărie, la un click distanță, de data aceasta, se află toate secretele și o mulţime de noi reţete numai bune de încercat. Nu doar ca e mult mai practic şi rapid, dar poți demonstra celor sceptici, care păstrează cu sfințenie vechile obiceiuri, cât de folositor poate fi internetul.

Easter egg hunting

Provoacă-ți familia la un joc specific, cu toții putem fi copii atunci când ne jucăm și uităm de timp. Fie că locuiești la țară sau la oraș, poți găsi o ascunzătoare pentru micile surprize pe care chiar tu le poți pregăti cu ingeniozitate pentru familia ta.

#StaiAcasă şi fii artist de Paşte

Îți mai amintești când erai la grădiniță și imaginația era nesfârșită când pictai ouăle de Paște? Anul acesta poți proceda la fel, decorează ouăle de sărbători cu cele mai surprinzătoare modele și impresionează întreaga familie cu talentul tău de pictor.

You’re not alone, but let’s have some fun with „Home Alone”!

Fie că ninge cu flori înghețate, fie că ninge cu flori de cireș, când spunem „Home Alone”, spunem sărbătoare. Ce-ai zice de o celebrare a Paștelui alături de poznele făcute de Kevin? Lasă-l pe el sa iasă afară din casă pentru tine, îți reamintești cu siguranță secvența cu sacoșele de cumpărături, deci nu trebuie să te îndoiești că nu va face treabă bună și pentru tine. Știm bine că lecțiile se învață de la cei mai buni, ia aminte că propria locuință poate fi cel mai bun câmp strategic pe care-l cunoști atât de bine, dar nu în ultimul rând, e locul unde te simți în siguranță ferit de orice inamic, chiar și de cel microscopic.

Ți-e dor de prietenii tăi și nu îi poți vedea sărbătorile acestea? Dă-le un ZOOM și adu-i mai aproape.

Acum că te-ai familiarizat atât de bine cu platformele acestea de online meeting, ce-ar fi să dai o petrecere online cu toți prietenii tăi? Schimbați păreri, spuneți bancuri, dansați, ascultați muzica pe care-o îndrăgiți și rememorați clipele nemaipomenite și petrecerile de pomină la care ați fost împreună și la care ați legat prietenii pe viață.

Pe Discord cu mic cu mare.

Fie că e Minecraft, Gta 5 sau altele, provoacă-ți prietenii la un „real life” mai altfel. Totul e mai altfel acum, de ce să nu ne adaptăm și noi? Lasă-te captivat de lumea jocului și distrează-te alături de prietenii tăi. Important este să nu simți timpul ca pe o povară.

Liniștea căminului și bunăstarea sunt cele mai importante pentru un Paște fericit, fii ingenios, implicat și bucură-te de un Paște în familie mai altfel, dar la fel de special!

Articol redactat de Ruxandra Bocancea

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.