Sfaturi pentru boboci

-partea a doua-

         În primul rând: felicitări! Ai trecut de prima ta sesiune. Poate nu a fost cum te-ai fi așteptat, poate nu ai reușit să iei toate examenele, dar cel mai important lucru este că ai învățat cum arată o sesiune de examene, iar de acum nu mai e nevoie să asculți poveștile înfricoșătoare ale celor mai mari fără să știi despre ce e vorba. Astfel, acum că începe semestrul al doilea, vei putea să îți organizezi mai bine timpul și să te bucuri în continuare de viața de student.

         Cu riscul de a fi puțin plictisitori, primul lucru pe care îl putem menționa este cum prima sesiune ne-a învățat cele mai bune metode pentru a ne pregăti de a doua sesiune. Probabil majoritatea au învățat de ce nu e bine să lași lucrurile pe ultima sută de metri și de ce e necesar să înveți să îți dozezi timpul foarte bine pentru a evita suprasolicitarea. Tocmai din acest motiv, ar fi indicat (mai ales la materiile care îți dau multe bătăi de cap) să parcurgi suportul de curs de-a lungul semestrului și să vii cu întrebări în cadrul cursurilor sau seminariilor (oriunde de simți mai comod). Chiar și în cazul în care nu vrei să pui întrebări, poți realiza un conspect pe baza informațiilor citite pentru a-ți împrospăta memoria în sesiune și a face procesul de învățare mai ușor și mai eficient decât era deja. 

         Probabil că mulți dintre noi aveau alte idei în ceea ce privește studenția, dar un alt sfat sincer: nu regreta în fiecare zi situația actuală. Lucrurile prin care am trecut ne-au ajutat să ne maturizăm, să ne adaptăm și să devenim mai puternici. Astfel, deși studenția actuală nu e tocmai cea pe care ne-o imaginam, sfatul nostru este să continui să muncești pentru ceea ce consideri important, să muncești pentru a-ți atinge țelurile la facultate și să nu uiți de timpul tău, de lucrurile care îți aduc fericire, căci în scurt timp lucrurile se pot rezolva: totul depinde de noi și de respectarea unor măsuri pentru câteva luni care să ne facă, ulterior, să ne bucurăm de studenție așa cum o știm.

Articol realizat de Mihai Mărcuț

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.