Serialele documentare- informație și inspirație

O sursă de inspirație și de informare, serialele documentare au ajuns să ocupe un loc tot mai important în cadrul platformelor de streaming. Dacă watchlist-ul tău trebuie reîmprospătat sau pur și simplu ai rămas fără idei, ți-am pregătit niște sugestii din care să alegi ceva potrivit pentru gusturile tale.

The Story of God – un serial în care spiritualitatea și cultura străveche a unor popoare sunt descoperite și prezentate publicului de către Morgan Freeman, în stilul său caracteristic. Situri religioase străvechi, centre spirituale moderne, istorii personale emoționante, întrebări fără răspuns și tradiții păstrate de sute de ani au constituit punctul de plecare spre realizarea unor materiale captivante, cuprinse în 3 sezoane.

Abstract: The art of design – prezintă oameni de succes din spatele unor domenii mai mult sau mai puțin cunoscute: fotografie, design de interior, design grafic, bio arhitectură, design auto și chiar designul fonturilor. Nu trebuie să fii neapărat pasionat de aceste domenii pentru a viziona seria deoarece vei afla și poveștile de viață inspiraționale a celor care au ajuns să  fie cei mai buni în domeniul pe care îl practică.

Flavours of Romania – 9 episoade în care regiunile istorice ale României sunt cutreierate de către jurnalistul britanic Charlie Ottley (cel care a mai promovat țara noastră  și prin documentarul „Wild Carpathia”). Tradiții străvechi și locuri pe care poate nu le-ai vizitat până acum pot fi descoperite prin intermediul acestei miniserii.

How To with John Wilson este un documentar de comedie american creat de regizorul John Wilson. Acesta încearcă să ofere sfaturi utile urmăritorilor în timp ce se confruntă cu propriile sale probleme personale. Deși fiecare episod se concentrează inițial pe subiectul promis, în cursul investigației sale, Wilson întâlnește oameni pe stradă și inițiază conversații care ajung adeseori în direcții imprevizibile.

Shot In The Dark – 3 echipaje de reporteri străbat străzile din Los Angeles, aflându-se într-o continuă competiție, pentru a fi primii ajunși la locul unor accidente, incendii, infracțiuni sau alte evenimente tragice de a căror imortalizare presa este interesată. Oricât de neobișnuit este subiectul, personajele și relațiile dintre acestea, adeseori controversate, captează atenția publicului pe tot parcursul celor 8 episoade.

Connected: The Hidden Science of Everything– informații complexe sunt condensate în 6 episoade ce abordează tematica conexiunii dintre noi și univers. Conținutul educativ, distractiv și uneori emoționant ne arată cum, indiferent de locul în care locuim, ”suntem cu toții legați de aceleași fire de bază ale științei și naturii”.

The Last Dance -NBA – o miniserie de documentare sportive americane bazată pe cariera lui Michael Jordan, cu accent deosebit pe ultimul său sezon cu Chicago Bulls. Pe lângă tematica sportivă și scenele memorabile, documentarul surprinde sacrificiile pe care le implică acest sport dar și importanța forței de a te automotiva .

Pretend It´s a City- dacă ești pasionat de cultura americană, în special de cea new-yorkeză, această miniserie-serie îți va arăta și fețele mai puțin cunoscute ale celebrului New-York. Regizat de Martin Scorsese, întreaga miniserie este construită sub forma unori interviuri și conversații între acesta și Fran Lebowitz. Umorul negru, sarcasmul, deviza  ”Apologise for No One” și atitudinea debordantă a protagoniștilor te vor face să nu dai skip niciunui minut din acest documentar.

Lumea documentarelor este vastă iar formatul de serial este un beneficiu adus urmăritorilor deoarece informațiile transmise pot fi grupate în funcție de diferite domenii sau teme. Profită de faptul că ai atât de multă informație la îndemână dar nu uita să fii și selectiv în ceea ce privește calitatea ei.

Articol redactat de Ana-Maria Icușcă

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.