Serial dramă: Grey’s Anatomy

Când mă gândesc la un serial dramatic mă gândesc la Grey’s Anatomy. Câți dintre noi nu am auzit despre faimosul serial de dramă medicală creat de Shonda Rhimes? Dacă nu ai auzit, ai nimerit să citești articolul potrivit, căci eu sunt un mare fan al acestui serial. Dacă ai mai auzit de el și totuși nu ai avut curaj să îl începi… ei bine, poate îți voi oferi o altă perspectivă asupra lui. 

Numele serialului, Grey’s Anatomy, a fost conceput ca și un joc de cuvinte: referința la manualul medical al lui Henry Gray (Gray’s Anatomy), dar a luat și numele personajului principal Meredith Grey.

Este unul din cele mai lungi seriale de care am auzit, numărând până în momentul de față 17 sezoane (un fel de Tânăr și neliniștit). Să treci prin 17 sezoane este o adevărată călătorie și pot spune că a fost una aventuroasă, plină de emoții, suspans, entuziasm, confuzie și multe alte sentimente. Prin câte operații, consultări, urgențe și cazuri am trecut, mă pot declara și eu unul dintre doctorii din serial, ba chiar la un moment dat am vrut să dau la medicină datorită acestui serial, dar realitatea este alta, bineînțeles, mai mult sau mai puțin. 

Grey’s Anatomy este un serial complex, cu multe personaje, a căror viață de stagiari, îndrumători și rezidenți le este prezentată, până la statutul de medici. Chiar dacă este fooarte lung și chiar dacă ați auzit multe spoilere legate de acest serial, nu se compară cu momentul în care te uiți la el și trăiești fiecare moment alături de personaje, uiți că poate știi ce se va întâmpla, și simți intensitatea cu care sunt trăite momentele, nu numai din domeniul medical, ci și din viața de zi cu zi. Lecția mea preferată învățată din acest serial este aceea că, indiferent cât de întunecat este cerul și câte probleme ai avea, soarele va străluci din nou, iar atunci când te simți rău, DANCE IT OUT! Dansează și uită de probleme! Scutură-te de toate necazurile! 

Să nu uităm de minunata poveste de dragoste dintre personajul principal al serialului, Meredith Grey (Ellen Pompeo) și Derek Sheperd (Patrick Dempsey), poveste care te face să vezi iubirea dintr-o altă perspectivă, îți deschide ochii și te învață că poți trăi fără cineva, fără să ai nevoie de el, dar să îl iubești atât de mult încât să nu vrei să trăiești fără acea persoană, ci să o vrei și să o iubești pentru ceea ce este ea. Totodată, relațiile de prietenie prezentate, dintre Meredith și Alex, dintre Cristina Yang și aceeași Meredith (You are my person!) ne arată cât de importantă este loialitatea și sinceritatea. 

Aș putea scrie pagini întregi despre acest serial. Timpul pe care l-am alocat acestui serial a fost un timp în care am râs într-un moment, iar în secunda următoare îmi curgeau șiroaie de lacrimi. Niciodată nu știi ce întorsătură poate lua acțiunea, iar asta îl face special.

Recomand cu căldură serialul și cu siguranță își merită locul în categoria serialelor de dramă. Fiind considerat a avea un anumit impact cultural, seriile au primit numeroase premii, fiind câștigător în 2007 al unui Golden Globe Award for Best Television Series – Drama, precum și numeroase nominalizări la premiile Emmy, inclusiv pentru Outstanding Drama Series.

 Nu uita: Live can change in a heartbeat! Vă las o altă replică celebră din serial: “It’s a beautiful day to save lives!” – McDreamy. It’s a beautiful day to begin Grey’s Anatomy!

Listă cu alte seriale din categoria dramă :

  • Hannibal (2013)
  • Chernobyl (2019)
  • Rome (2005) 
  • Da Vinci’s Demons (2013 – 2015)

Articol redactat de Beatrice Lupu

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.