PSSSESIUNEA

Pierdut într-o validă bivalenţă, studentul clujean demonstrează modul eficace prin care fiecare acţionează. Analogia examen-eveniment, deşi marcată de subiectivism, fiind resimţită diferit, poate fi totuşi considerată drept caracteristică studenţilor.

PSSSSSesiunea! Sau cum poate omul să cunoască disperarea…? Imperativ unul dintre cele mai bune moduri de a ne cunoaşte capabalităţile, de a ne depăşi aşteptările şi de a rezista oricărei situaţii: foamete (exact ca cea din `46), tulburări de somn, stres (nu-l putem trece cu vederea, el cam este omniprezent) şi văicăreală cât încape.

Ştii că eşti în sesiune când mănânci şi te prefaci că înveţi, simultan chiar, când strecori printre două slide-uri câte o felie de zacuscă sau când auzi mai des „Mai poţi?” în locul unui simplu „Ce faci?”. Oricum te-ai ocupat deja să afle cu toţii cât de greu îţi merge. Sesiunea este perioada în care descoperi tot ce nu ştiai despre tine, că ştii să cânţi, să dansezi, să pictezi, să zbori, că îţi plac documentarele despre drumurile din China sau chiar şi reclamele alea, ştii tu, de pe YouTube.

„Sesiunea? Hmmm, pentru mine în momentul ăsta sesiunea e ca şi cum aş vedea un film horror de două ori, nu mă mai surprinde nimic.” (Maria Bogdan)

„Când pomeneşte cineva de ea pielea mea e de găină. E ceva ce ştii că e greu şi ai impresia că ştii ce te aşteaptă, dar te surprinde mereu. Ca o palmă peste faţă.” (Mara Cridon)

„Stres, dorinţa de a renunţa, cam atât. Depresie, anxietate şi izolare socială.” (Laura Milaşcon)

„Sesiunea, pentru mine, e perioada aia neagră a anului (adică a jumătății de an, pentru că e odată pe semestru, hâhâ), în care îmi întrerup viața – adică, literalmente îmi pun stop la viață și tot a doua frază pe care ne-o spunem eu și colega de cameră e ,,Lasă, că facem asta după sesiune”. Inclusiv sănătatea poate aștepta până după (sau cel puțin, e nevoită). În sesiune mă simt moartă pe interior, și toate planurile și ideile și goal-urile sau ce mai știu eu ce aș putea avea, se rezumă la a trece cu bine (măcar cât-de-cât) de perioada asta. On the bright side, la sfârșit, ți se demonstrează că totuși ești în stare de mai mult decât crezi.” (Alina Lazăr)

„Ceva de care nu am parte a.k.a. am fost doar într-o sesiune. Din exterior toată lumea pare că se stresează inutil şi că se pune prea multă presiune, chiar dacă, literalmente, nu-i cazul.” (Tudor Covaciu)

Pe foarte scurt, cam asta e sesiunea, nihil novi sub sole. Grea, uşoară, indiferent de calitatea ei este parte din ceea ce studentul însumează. Acum, în prag de sesiune, îţi doresc multă putere de concentrare şi să nu cauţi căi de întoarcere. Baftă!

Articol redactat de Popa Denisa

Comentarii

comments