Proiecte pentru pasionații de psihologie

A fost, este și va fi mereu vremea voluntariatului. Numeroase organizații de studenți harnici dezvoltă periodic activități și se implică fizic și emoțional în demararea lor. Haideți să vorbim puțin, cât să vă fac curioși, despre o organizație în floarea activității, de aici, din Cluj.

Asociaţia Studenţilor Psihologi din România desfășoară pe parcursul întregului an două proiecte de anvergură, motivaționale și care vin în ajutorul copiilor defavorizați și al studenților dezorientați. Astfel, vă prezint proiectele ,,Fabrica de zâmbete” și „Conferința Internațională a Studenților la Psihologie (CISP)”.

  1. Fabrica de zâmbete

După cum vă puteți da seama din titlu, proiectul marca ASPR reușește să readucă sau să ,,refabrice” zâmbete noi pe fețele copiilor triști. Posesorii celor mai frumoase zâmbete vin din Centrul de Zi Every Child, respectiv Fundația Christiana. Studenții pregătesc pentru aceștia ateliere de creație, jocuri și activități de lucru manual pentru dezvoltarea motricității fine și a altor abilități. Viitorii psihologi satisfac nevoile acestora printr-o paletă largă de activități care vin în rezolvarea problemelor celor mici. Personajul principal pentru a da culoare copilăriei este ariciul FeZeZeL cel curajos, creator de povești terapeutice. Echipa studenților pune accent pe aproprierea de copii cu situații precare, defavorizați social și care doresc să își îmbunătățească condiția.

  1. Conferința Internațională a Studenților la Psihologie (CISP)

Acest proiect îmbină partea socială cu cea științifică pentru a crea prilejul propice studenților de a face descoperi în ceea ce privește interpersonalul și interculturalul. CISP marchează cu seri relaxante, petreceri sau alte diferite activități, un context adecvat cunoașterii, cercetării psihologice și dezvoltării personale și profesionale în domeniul psihologiei și al științelor educației. Studenții coordonatori pun accentul pe discuții între studenții români și cei internaționali pe teme de real interes, dar și pe sesiuni de comunicări științifice, workshopuri și prelegeri. Proiectul „Conferința Internațională a Studenților la Psihologie” se desfășoară în luna mai ca oportunitate de a remarca informații din cele mai noi lucrări științifice.

Articol redactat de Marina Fodor

 

Comentarii

comments