Pandemia trece, obiceiurile rămân: tipuri de profesori pe Zoom

Dacă articolul nostru despre tipurile de colegi pe care îi pe Zoom te-a amuzat, atunci sigur o să-ți facă plăcere să îți regăsești profesorii în acest articol. Teachers, remember, we’re only humans!

1. Prezentul doar pe hârtie

Da, acel profesor care-ți reproșează că el nu e obligat să fie acolo, dar cu toate acestea, el face efortul pentru a fi acolo. Pentru cine? Pentru voi, studenții lui. Când te întreabă ce este lucrul pe care el trebuia să te învețe și nu știi? Și după te învinovățește că nu a primit un răspuns? Astfel, se prezintă acel profesor puțin frustrat și el de situația de față, care totuși își varsă diferitele frustrări în micile momentele de furie.

2. Absentul

Cel care nu este pe Zoom, l-ai văzut primele trei săptămâni din semestru și după s-a metamorfozat într-un „popescu.ion@gmail.ro:  Stimate student,..”. Acel profesor care trimite tot felul de materiale și chiar explicații în plus, dar vă lasă să vă descurcați singuri. Materia nu se schimbă, rămâne la fel de grea, iar el la fel de „absent”. Unica salvare este acel student care și-a făcut curajul să îi trimită un set de întrebări, pentru care toți sunteți foarte recunoscători. Însă, pe cât ar ajuta indicațiile, tot simți că lipsește ceva.

3. Super confortabilul

Nu știi dacă ai intrat la curs sau ai apăsat pe un video de ASMR, din greșeală? Ți se pare că auzi fiecare îmbucătură a profesorului și nu știi cum să oprești acest lucru? Trebuie să luați pauză la fiecare curs pentru că animalul de companie a profesorului a făcut câte ceva? Ei bine, acest tip de profesor pare că se delectează în orice fel, având în vedere că e la el acasă. Știm cu toții că așa faci și tu, dar te ascunzi tactic în spatele camerei închise.

4. Îngerul păzitor

Acel profesor căzut din Rai, care te întreabă la fiecare curs cum mai ești, dacă ești bine și cum ți se pare materia. Acel profesor care aduce haz prin propriile întâmplări din carantina și, în același timp, mai pune și un background cu o poză de la facultate, să nu uităm unde trebuia să fim. Îți oferă ajutorul de cât de multe ori se poate și se asigură că s-a înțeles ce a predat. Uneori rari, uneori din plin, acești profesori, care arată că le pasă de bunăstarea studenților, sunt extrem de apreciați.

5. Grinch-ul îmblânzit

Cu toate că ai avut o sumedenie de eseuri și task-uri de făcut, acel profesor care părea imposibil, v-a tăiat din materie câtuși de puțin? ȘOC!! Nu înțelegi, de fapt, care e șpilul și ți se pare un vis prea frumos să fie adevărat? În realitate, acestui profesor îi pasă de studenți și, mai ales în momentele acestea dificile, s-a hotărât să arate asta prin a micșora materia. Oricât de surprinzător ar părea, este adevărat și ar trebui să îi zici cât de recunoscător ești.

Remember, students, professors are only humans too!

Articol redactat de Alina Fluțăr

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.