O „ZOOMedenie’’ de oameni – tipuri de studenți pe Zoom

            Nu contează rețeaua de internet, facultatea la care ești sau platforma online folosită. Pe cât suntem de diferiți, pe atât de multe avem în comun. Fără alte introduceri, îți prezentăm câteva tipuri de studenți la cursurile online:

1. Ascultătorul pasiv – cel care ar face orice altceva

 Își pregătește foaia, pixul și este gata să înceapă noul curs, să fie atent, să…hmmm, parcă merge o cafea! Și așa începe o adevărată aventură și toate, dar toate lucrurile par că trebuie rezolvate chiar atunci. Cafeaua pe stomacul gol nu e indicată și chiar ar fi bună o gustare, mai ales acum când ies la iveală bucătarii din noi toți. Își amintește că nu a udat plantele și hei, a pus ceva kg în plus cu tot statul ăsta acasă, puțină mișcare nu strică. Se aude proful acolo pe fundal, dar cursul mai poate aștepta. Episodul nou din serial în schimb, clar nu.

2. Domnul Punctualitate – cel care intră cu 20 de minute înainte

Țineți minte studenții care ajungeau primii la cursuri, care așteptau mai mereu pe la uși în cazul în care sala nu era deschisă, ba chiar stăteau și cu capul prin notițele luate la orele trecute?…Ei bine, aceștia nu și-au pierdut abilitățile nici măcar în vremurile greu încercate de acum. Nu contează că mai sunt 30-20 de minute până la începerea cursului online, ei intră pe link și…așteaptă. Da, sunt prezenți acolo chiar și înaintea profesorului și fac adevărate acte de caritate când trimit link-urile pe toate grupurile de Whatsapp de fiecare dată când cineva are nevoie de ele. Sincer, mulțumim că existați!

3. Glumețul – cel care face haz de necaz

 Umorul și carisma nu au dispărut, iar replicile comune cărora nu le acordam prea multă importanță, au reușit să stârnească multe zâmbete pe platformele online. Să ceri o foaie sau un pix unui prieten nu a fost nici când mai amuzant decât acum. Colegii care cer voie să meargă la baie sau cei care intră mai târziu pe Zoom și se scuză că au întârziat sunt adevărații stand-up-eri ai zilelor noastre.

4. Neatentul – cel care are microfonul deschis

Cumva, undeva, cineva trebuie să intre cu microfonul deschis. Desigur, asta nu ar fi o problemă dacă persoana respectivă ar ști acest lucru, însă de cele mai multe ori nu se întâmplă asta. Și până să vadă mesajele cu „Închide microfonul”, câteva cuvinte melodioase ies din gura studentului și ajung direct în timpanul profesorului….vorba aia, de îți vine să intri în Zoom de rușine.

5. Frumosul din Pădurea Adormită – cel veșnic obosit

Despre această categorie nu sunt foarte multe de spus, după cum vă dați seama sunt prea obosiți și oricât ar încerca (pentru că noi știm că încearcă și chiar își doresc să participe la cursuri) nu pot face față situației. Cursul tot de la 8 dimineața e ține și patul de acasă e și mai moale. Combinație fatală, vă garantez.

Hai, recunoaște…și tu ești unul dintre ei! Dar asta nu e o problemă, internetul este mare și pentru toată lumea e un loc. Un Zoom ușor și fericit tuturor!

Articol redactat de Geanina Chiperi

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.