O mie și una de nopți…la cămin

O mie și una de nopți… la cămin!

Viața de student vine la pachet cu multe experiențe noi, una dintre ele fiind traiul într-un cămin. Fie că ești complet în ceață când vine vorba despre acest subiect sau ai mai aflat deja câteva ponturi, sunt bine de știut câteva aspecte pozitive și negative, care-ți pot fi de folos:

Avantaje:

  • Îți faci noi prieteni! În mod inevitabil, interacționezi cu tot felul de oameni noi, din toate colțurile țării, și legi prietenii frumoase. În plus, atmosfera este una vibrantă și plăcută. Mereu se întâmplă câte ceva prin campus, așadar vei fi mereu în mișcare.
  • Înveți să conviețuiești cu mai multe persoane necunoscute. Fie că ești singur la părinți sau vii dintr-o familie numeroasă, căminul studențesc reprezintă o nouă provocare socială, iar colegii de cameră îți pot deveni rapid tovarăși la nevoie.
  • Împarți atât lucruri, cât și responsabilități: pentru a face șederea cât mai comodă este nevoie de obiecte casnice, pe care le puteți împărți, și de curățenie, pe care o faceți împreună.
  • Beneficii financiare: fără îndoială, chiria la cămin este mult mai mică decât o chirie în oraș. În plus, căminele sunt aproape de cantina studențească, unde mâncarea este bună și ieftină. Astfel, poți economisi ceva bănuți de buzunar!

Dezavantaje:

  • „Între două nu te plouă”, dar nici nu prea ai loc! Spațiul nu este foarte generos și s-ar putea să te trezești cu turnulețe de cărți prin dulapuri, pe pat, pe sub pat, ba chiar și cu vestitul scaun plin de haine, deoarece dulapul nu mai face față.
  • Aglomerație – mulți pleacă în weekend-uri acasă, ceea ce înseamnă că ai putea fi „încântat” de minunatele ritmuri ale valizelor scoase la plimbare pe holuri, la orice oră din zi sau noapte.
  • Nu poți avea vizitatori la orice oră – conform regulamentului, orice vizitator este nevoit să își lase buletinul la portar și nu poate sta mai târziu de ora 23:00. Aşadar, ideea unui maraton nocturn pe Netflix împreună cu prietenii nu o să funcționeze.

În concluzie, viața la cămin este plină de tumult și experiențe noi. Zi după zi vin alte provocări, dar și multe surprize plăcute. Fiecare cameră ascunde povești frumoase de studenție, și ar putea fi rândul tău să-ți creezi propriile amintiri de neuitat la cămin!

Articol realizat de Andra Rotaru

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.