Nu aștepta, ia inițiativa!

Și tu crezi că voluntariatul este o pierdere de vreme? Poate ai dori să reconsideri acest aspect. Într-adevăr, consumă mult timp prețios care ar putea fi investit în alte moduri. La ce aglomerate sunt viețile studenților, profităm și de cea mai mică ocazie pentru a ne deconecta. Dar acele ore de implicare le investești în propria persoană pentru a te dezvolta. Voluntariatul nu se rezumă doar la ideea de a avea cu ce să îți ocupi timpul liber; este cu mult mai mult decât atât.

Pe lângă faptul că este super cool, este și cheia care deschide porți, atât în exterior, cât și în interior. Ai contact cu oameni care cel mai probabil nu se află în aria ta de socializare. De asemenea, situațiile implicite sunt  multe și variate, deci te dezvoltă pe plan personal. Cum? Te scoate din spațiul tău ermetic obișnuit și relevă anumite părți de care poate nici tu nu erai conștient: te face empatic, te face să crezi în ceva, să te implici și să inspiri la rândul tău. Te face să apreciezi ceea ce se află în jurul tău și îți oferă alți ochi pentru a privi lumea. Nu de multe ori ai șansa să acționezi, așa că de ce să nu profiți?

Pe lângă deslușirea propriei persoane, te mai poate ajuta și pe plan profesional. Este printre puținele activități care te pune în fel de fel de situații neobișnuite care îți pot capta interesul. Sunt mulți cei care și-au descoperit vocația prin intermediul voluntariatului pentru că aduce cu sine mereu ceva nou și fresh. Întâlnești oameni noi, frumoși, care au aceleași crezuri ca  tine și care ,,condimentează” într-un alt mod universul în care trăiești. Te afli constant în fața unor noi provocări, în fața unor situații care trebuie gestionate și deciziile sunt în mâna ta. Ai șansa să răsplătești lumea pentru ceea ce îți oferă!

Am fost obișnuiți o viață întreagă să așteptăm. O schimbare, ceva mai bun. Voluntariatul îți dă posibilitatea să acționezi. Aici și acum. Îți oferă sentimentul de apartenență la un grup și totodată îți lărgește orizontul. Brusc, realizezi că dincolo de acel ocean nemărginit, există o lume nouă și ai șansa să îi descoperi tainele. Prin implicare, te regăsești. Acționând, devii cine ești tu cu adevărat pentru că preferi să iei inițiativa în loc să aștepți. Pentru că voluntariatul este despre prietenie, loialitate și ajutor.

Articol realizat de Salma Al Refaei

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.