Muzică de la A la Z

Nu ştiu pentru voi cum a fost perioada carantinei, dar pentru mine a fost o mare ȋncercare din punct de vedere muzical. Dacă şi voi sunteţi genul de persoane care iubesc să asculte muzică la orice oră, dar aţi rămas fără idei de genuri, artişti sau melodii, staţi liniştiţi, căci am pregătit o listă cu cele mai bune website-uri care vă pot ajuta să vă diversificaţi spectrul muzical:

  • Spotify: Pentru cei care folosesc deja această aplicaţie, lunea este ziua cea mai aşteaptă a săptămȃnii pentru că este timpul pentru playlistul „Discover weekly”. Folosind inteligenţa artificială, aplicaţia observă genurile preferate ale fiecăruia şi. căutȃnd prin imensa bază de date, crează un playlist potrivit gusturilor tale. Nu uitaţi să salvaţi undeva melodiile preferate, căci ele se schimbă săptămȃnal.
  • Last.fm: Un website complex care te ajută să descoperi nu numai muzică nouă, dar şi genuri noi. Last.fm ȋţi sugerează melodii bazȃndu-se pe căutările tale anterioare. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult la acest site este faptul că are o bază de date foarte complexă, astfel ȋncȃt vei descoperi şi artişti mai puţin cunoscuţi, dar care ȋţi pot face ziua mai bună cu muzica lor.
  • 8tracks: Un site foarte bun dacă tot ce ştii e că ai chef de muzică, dar nu ai răbdarea necesară să stai să cauţi pe internet. Foarte simplu de utilizat, site-ul ȋţi sugerează playlisturi făcute de utilizatori după hashtaguri. Tot ce trebuie să faci este să introduci genul, starea sau artistul pe care ȋl cauţi, apoi să ȋţi alegi un playlist din cele sugerate şi poţi să te bucuri de muzică bună in continuare ȋn timp ce lucrezi la proiecte.
  • MagicPlaylist: Foarte uşor de folosit, tot ce trebuie să faci este să introduci o melodie care ȋţi place şi să alegi durata playlistului (1/2/3 ore). În cȃteva secunde ȋţi va fi generat un playlist cu muzică similară de unde poţi selecta apoi piesele preferate. Dezavantajul este că nu poți asculta playlistul pe site, ci trebuie să asculţi sugestiile, fie pe Youtube, fie dacă ai un cont Spotify poţi importa acel playlist acolo.
  • Pandora: Printre primele siteuri pe care le-am utilizat, Pandora este foarte simplu şi uşor de ȋnţeles. Spre deosebire de MagicPlaylist, aici nu mai ai nevoie de vreo altă aplicaţie pentru a asculta playlist-urile generate. Tot ce trebuie să faci este să introduci artistul sau melodia care doreşti să ȋţi genereze playlist-ul si după te poţi bucura de muzică. Iar dacă se ȋntȃmplă ca vreo melodie să nu fie pe gustul tău, tot ce trebuie să faci este să apeşi pe Dislike şi cȃntecul respectiv nu ȋţi va mai apărea niciodată. Tot ce trebuie să faci pentru a asculta Pandora este să-ţi instalezi o aplicatie care să ȋţi ascundă adresa IP. Eu recomand ZenMate care se poate ataşa ca extensie la GoogleChrome şi de aici ȋnainte tot ce trebuie să faci este să dai play.
  • Musicroamer: Spre deosebire de restul sugestiilor de pȃnă acum, acest site ȋţi va sugera strict artişti similari. Cu o grafică simplă, dar eficientă, trebuie doar să introduci un artist care ȋţi place, apoi ţi se va genera sub forma unei pȃnze de păianjen o listă de artişti asemănători cu cel introdus de tine. Apoi, cu cȃteva click-uri pe artiştii care ȋţi atrag atenţia vei descoperi o multitudine de genuri şi trupe care te vor face să te ȋntrebi de ce nu ai auzit de ele.

Acum că aveţi muzica potrivită şi, cel mai probabil, o cană de cafea lȃngă voi, tot ce vă rămâne este cheful de învățat pentru sesiune!

Articol redactat de Adela Popovici

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.