Motive să lucrezi în IT

Pasionat de informatică? Cauți un job în acest domeniu? Societatea HERMES își propune ca și scop să ofere studenților șansa de a afla mai multe despre marile companii de IT din Cluj, cât și de a găsi noi perspective și direcții raportate la viitoarea lor carieră.

„CariereInIT”, aflat la a 4-a ediție anul acesta, își propune să aducă marele câmp de luptă al programatorilor printre studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, dar nu numai. Firmele partenere vor dispune de susținerea Societății HERMES în a găsi cei mai buni candidați pentru internshipurile disponibile, cât și pentru alte oferte puse la dispoziție, prezentate împreună cu beneficiile oferite participanților în dezvoltarea lor profesională.

Așadar, acum e momentul potrivit să lași programatorul din tine să preia conducerea, deoarece în cadrul acestui proiect vei avea ocazia să participi la workshopuri și conferințe,chiar tururi de prezentare a companiilor. Participanților li se va oferi ocazia să intre în contact cu reprezentanți ai companiilor preferate, dar și să adreseze întrebările la care încă nu au găsit răspunsuri oamenilor potriviți. Totodată, în 14 și 15 martie companiile partenere îi așteaptă cu brațele deschise pe tinerii nerăbdători să își înceapă cariera, la parterul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, locația principală a evenimentului, unde vor fi găsite standurile fiecăreia pe toată durata celor două zile.

Încă ai rețineri cu privire la participarea în cadrul acestui proiect? Sau te afli în situația de a nu frecventa o facultate de profil? Atunci trebuie să știi că unu din trei programatori nu este licențiat în IT. Așadar, nu ai nevoie de o licență în domeniu, deci te poți angaja și fără.  De fapt, acesta este unul din motivele principale pentru care IT-ul s-a dezvoltat și continuă să se dezvolte exponențial: nu există nici un fel de restricție pentru cei care vor să lucreze în IT.

Ionuț Scripcaru, consultant pe tehnologii Oracle cu peste 10 ani experiență și cu o activitate în programare de aproape 20 de ani, consideră că în IT facultatea în sine nu te specializează, asta va trebui să o faci tu singur [1]. Așadar, tinerii care își doresc să urmeze o carieră în IT  trebuie să fie foarte sinceri cu ei înșiși pentru că întrebarea la care trebuie să își răspundă este: ești în stare să înveți singur sau e nevoie să te împingă constant cineva de la spate?

În schimb, dacă urmezi o facultate în domeniu, aceasta îți oferă o baza solidă de cunoștințe care te fac să ai o imagine de ansamblu mult mai clară asupra domeniului și îți dezvoltă o serie de abilități de care ai nevoie: disciplina, munca în echipă, comunicarea. Poate cel mai mare avantaj este că îți vei petrece foarte mult timp cu oameni care au aceeași pasiune ca tine și inevitabil vei evolua odată cu ei.

Dacă toate acestea v-au făcut curioși, Societatea HERMES vă așteaptă în perioada 12 – 15 Martie la CariereInIT. Hai și tu să descoperi ce alte surprize s-au pregătit pentru tine! Ne vedem acolo!

[1] http://www.ionutscripcaru.com/cu-sau-fara-facultate/ (accesat în 11.02.2018)

Articol redactat de Mirela Linul

Comentarii

comments