LinkedIn – aliatul tău la vânătoarea de job-uri

Linkedin se adresează celor care au un CV bine pus la punct şi sunt în căutarea unui job potrivit, însă nu ştiu cum să fie vizibili şi în mediul online pentru posibilii angajatori.

LinkedIn este o platformă orientată spre mediul de afaceri, ce îţi creează o imagine în mediul online, găzduindu-ţi CV-ul. În plus aceasta îţi pune la dispoziţie un motor de căutare pentru joburi dar şi o reţea de socializare cu temă profesională. Ce alte avantaje ai mai putea avea în carieră prin aceasta platformă?

1. Ești mai vizibil

Majoritatea persoanelor care se ocupă de recrutări folosesc zilnic această platformă şi analizează profilurile utilizatorilor în curs de angajare. Astfel, tu ar trebui să fii cât mai activ şi să-ţi actualizezi profilul după fiecare nouă aptitudine pe care ai dobândit-o. Cu cât profilul tău este mai interesant şi mai atractiv, cu atât angajatorul va fi mai convins că tu eşti persoana de care el are nevoie în compania sa.

2. Îţi creezi legături profesionale importante

Networkingul a ajuns să fie, în ziua de azi, cea mai rapidă şi uşoară modalitate de a găsi un loc de muncă, trebuie doar să menţii conexiunile şi să construieşti relaţii. LinkedIn nu este o reţea destinată exclusiv socializării, precum Facebook, însă ai posibilitatea de a intra în contact cu persoane care te-ar putea recomanda unui anumit manager sau ţi-ar putea deveni colaboratori.

3. Vei fi recomandat pentru aptitudinile tale

Recomandările sau „endorsements” sunt o modalitate eficientă de a-ți prezenta aptitudinile, în funcție de domeniul tău de specialitate. LinkedIn promovează foarte mult recomandările deoarece acestea sunt generate de conexiunile tale, nu de tine şi apar public pe profilul tău. A avea un profil „all-star „, cu recomandări pentru abilități autentice, poate duce la multe oportunități deoarece eşti mai vizibil în rândul utilizatorilor. Este bine să ştii că aceste avize servesc ca şi „cuvinte-cheie” pentru angajatori şi sunt mai relevante dacă provin din partea unor foşti profesori, colegi sau manageri.

În concluzie, pentru a face LinkedIn să lucreze pentru cariera ta trebuie să ai un profil bine pus la punct, să-ţi creezi o reţea profesională şi să nu te sfieşti în a-ţi etala toate aptitudinile şi experienţa profesională acumulată.

Articol redactat de Ana-Maria Icușcă

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.