Intershipuri valabile pentru interni eligibili. LinkedIn

Companiile și studenții pot face echipe de excepție, cu situații win-win în care aceștia se pun de-o-potrivă, întâlnindu-se la jumătatea drumului acolo unde adaptabilitatea și soft skill-urile sunt principalele criterii de selecție. Pe LinkedIn, în ultima lună au fost lansate peste 20 de oportunități de internship încă valabile pentru studenți/absolvenți care își iau inima în dinți și încep să paveze autostrada propriilor cariere. Care sunt internshipurile care au fost lansate și căror candidați li se adresează cererea de angajare sunt lucrurile abordate în lucrarea de față.

3 din 4 site-uri care au furnizat informații vitale pentru acest articol au prezentat informații care aveau trimitere la LinkedIn: în mod direct, prin butonul de aplicare cu LinkedIn (ex: HIPO.RO), sau indirect, prin trimiterea la un site (ex: HIPO.RO) care are acest feature implementat. De aceea LinkedIn Corporation este rețeaua de socializare aleasă cu obiectivul de a pune în lumină oportunitățile de internship actuale din mediul de afaceri. Eșantion: 16 companii, 26 oportunități, aplicanți – între 0 și 17 aplicanți de la data lansării oportunității [acum 3 săptămâni] până astăzi, 4.11.2018.

Întâi abordăm subiectul internshipurilor valabile

Emerson și Emerson Automation Solutions vin cu 15 oportunități în domeniile inginerie și economie. SAP SRL prezintă 1 oportunitate în domeniul economiei. Pentalog lansează 1 oportunitate pe IT, iar Softimera SRL 3 oportunități: una pe marketing și două pe IT. STEELCASE a deschis o oportunitate în domeniul relațiilor publice, precum și BRD. BT a lansat o oportunitate în domeniul economiei. SocialBee.io vine cu o oportunitate pe marketing, la fel și HIPO.RO.

8 din 26 de oportunități au tipul de angajare full-time, cele mai multe aparținând Emerson.

Se poate observa în descrierea fiecărui internship că, deși angajatorii au cerințe și așteptări cu privire la domeniul de studiu și nivelul de educație, punctul de reper este, din capul locului, fondat pe soft skills, în timp ce programele de training și educație prestabilite de angajatori au menirea să aducă internului setul de hard skills necesare pentru activitatea internshipului lansat.

Interni eligibili sunt aceia care știu să își crească angajabilitatea

Conform raportului lansat de HIPO.RO, accentul cade pe soft skills, iar primele 3 sunt abilitatea de comunicare, adaptabilitatea (team-work) și continua orientare spre rezultate. (12, Piața Forței de muncă, raport HIPO.RO)

Urmărind pistele recruiterilor de la diferite companii, pot fi trase sub lumina reflectoarelor câteva concluzii definitorii pentru succesul obținerii internshipului dorit.

Primul lucru care trebuie adus la cunoștință este transparența, după spusele Enei Bădeanu: ,,Onestitatea este esențială!”. (Ena Bădeanu Executive Director Money Corp, 19 sfaturi de le recruiteri) Să fii sincer față de tine însuți/însăți, față de angajator când îți construiești CV-ul și să îți ,,evaluezi corect obiectivele de carieră, potențialul și așteptările” sunt acele lucruri care joacă cel mai mare rol și care au impact asupra procesului de angajare în cea mai mare măsură. (Simona Șerban Human Resources Director Somaco, ibidem) Bogdan Voicu, HR Business Partner la SC Marquardt Schaltsysteme SCS, transmite un mesaj pentru cei care doresc să își crească șansele de angajare: ”Dress and act for the job you want, not for the job you have”. (27, Bogdan Voicu în Piața Forței de muncă, raport HIPO.RO)

Concluzii

LinkedIn are pe site-ul său oportunitățile companiilor din Cluj cu programe de internship deschise aplicării pentru studenți din diferite domenii. Ia cu tine onestitatea, un CV și o haină adecvată jobului pe care ți-l dorești și începe aventura carierei.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.