Horoscop de SESIUNE

Ce cred astrele despre zodia ta în sesiune?

Dacă în decembrie era vorba să fim deconectați, acum internetul ne-a redevenit cel mai bun prieten – fie că ne explică despre ce e vorba la materia la care urmează să dăm examen în mai puțin de două ore, fie că ne arată cum putem deveni milionari în garajul de lângă casă în stilul lui Jeff Bezos sau ne aduce mai aproape de mult iubitul Netflix. Dacă tot e să cădem în gaura de șarpe a procrastinării, măcar să vedem cum se descurcă alții în funcție de astrul sub care s-au născut.

Berbec, 21 martie – 20 aprilie

Oscilează în mod constant între a se pune pe treabă și a lăsa totul baltă. Se bazează pe noaptea de dinaintea examenului și lasă totul pe ultima sută de metri. Consumă cantități industriale de cafea. Face meme-uri despre sesiune ca un mecanism de a face față.

Taur, 21 aprilie – 21 mai

Reușește să își golească frigiderul, să vizioneze toate serialele din străfundurile internetului și să ducă la capăt cu conștiinciozitate toate jocurile video apărute în ultimii 10 ani dintr-o singură lovitură. Nu uită să mai ia și câte o pauză, menținând cu grație sănătoasa proporție de 3 ore somn pentru fiecare 3 minute petrecute învățând.

Gemeni, 22 mai – 21 iunie

Are puterea de concentrare a unui peștișor auriu. Dintr-odată își regăseşte interesul pentru vechi hobby-uri. Se apucă să învețe 3 limbi străine, să-și organizeze camera în stil feng shui și să învețe să gătească altceva decât sfânta supă la plic. Își înființează propriul cult. Într-un final, se întoarce la realitate și învață până la următoarea distragere.

Rac, 22 iunie – 22 iulie

Se panichează la fiecare jumătate de oră. Mănâncă pe fond emoțional tot ce apucă. Programul de somn e practic inexistent. Istoricul de căutări de pe Google conține perle de tipul „cum să înveți materia unui semestru într-o oră.” Cearcănele sunt accesorii nelipsite.

Leu, 23 iulie – 22 august

Susține până în pânzele albe că de abia își aruncă ochii peste cursuri când de fapt are materia la degetul mic. Mănâncă spirit de competiție pe pâine prăjită. E personificarea ambiției și a atitudinii „totul sau nimic.”

Fecioară, 23 august – 22 septembrie

Se pune la birou, dă cu ochii de carte, se ridică să-și organizeze notițele, își face curățenie în cameră, realizează că-i lipsesc highlighter- ele (cele mai) esențiale, petrecedouă ore motivându-se cu citate de pe Pinterest. Toată sesiunea e o mare noapte albă.

Balanță, 23 septembrie – 22 octombrie

Scrie cu o caligrafie impecabilă titlul capitolului, apoi se declară obosită de la atâta efort și face o binemeritată baie cu spumă la lumina lumânărilor. A doua zi chiar va învăța… doar că nu poate sta toată seara în cameră când prietenii sunt în club. Las’ că mai e timp.

Scorpion, 23 octombrie – 21 noiembrie

Oscilează între a crede că ştie tot ce-i de știut și a-și smulge părul din cap fiindcă nu ştie nimic. Dieta e bazată pe cafeină sub toate formele ei. Contemplează cel puțin o dată pe zi să-și vândă sufletul vreunei divinități uitate de lume în schimbul unor note de trecere.

Săgetător, 22 noiembrie -21 decembrie

Nu înțelege de ce se agită toată lumea. Trăiește până în ultima clipă sub impresia că știe tot ce e de știut. Învață materia pentru examen exclusiv de pe YouTube. Fie trece în mod miraculos toate examenele cu brio, fie pică cu grația regăsită în motto-ul „Ce-i aia studenție fără restanțe?”

Capricorn, 22 decembrie – 19 ianuarie

Cu greu se pune cu burta pe carte, dar și când o face, nimic nu îl mai poate opri. Orgoliul nu lasă loc posibilității eșecului. Întrebarea nu e dacă va avea restanțe, ci dacă e cazul să meargă la măriri. Oamenii de rând n-au cum să înțeleagă.

Vărsător, 20 ianuarie – 18 februarie

Deschide suportul de curs, disecă în paișpe sistemul educațional și stilul de predare, susține în minte o întreagă disertație pe tema lipsei corelării dintre inteligență și note, apoi realizează că mai are 3 ore până la examen și absoarbe ca un burete o cantitate de informație supraomenească.

Pești, 19 feburarie – 20 martie

Se află constant în pragul unei căderi nervoase. Se pierde în detalii și se trezește visând cu ochii deschiși câte două ore pentru fiecare minut petrecut învățând. Meditează asupra greșelilor din viața anterioară care l-au condus la tortura actuală.

Articol redactat de Iris Pătrașcu

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.