Hai afară la mișcare!

Atenție, iubitori ai sportului! Clujul dispune de locuri extraordinare pentru practicarea de sport în aer liber! Fie ele parcuri sau baze sportive, toate încurajează oamenii să se îmbrace comod și să iasă afară la mișcare.

Dacă stai în zona estică a Clujului, atunci Baza Sportivă Gheorgheni te așteaptă cu porțile deschise, indiferent de anotimp. Cu o suprafață de 9 hectare, complexul dispune de 13 terenuri în aer liber pentru minifotbal, tenis, baschet sau badminton, 2 săli acoperite pentru tenis de masă și popice, piste de alergare, de biciclete, zone de fitness și de promenadă. Accesul este liber și gratuit pentru toată lumea.

Cu siguranță ai auzit de Iulius Mall. Ei bine, lângă acest complex comercial se află Parcul Iulius, o adevărată oază de liniște în aglomerația orașului. Acesta include un lac, unde te poți plimba cu hidrobicicleta în timpul sezonului cald, zone cu diverși arbori și arbuști, piste de ciclism și spații de promenadă. Fun fact: pe timpul verii se organizează Movie Nights în aer liber, așa că, după o zi plină, o tură în jurul lacului și un film bun sunt exact ce trebuie!

Dacă am văzut că estul stă bine la capitolul “sport”, extrema vestică a Clujului vine în forță, prin Parcul Sportiv “Prof. dr. Iuliu Hațieganu” (sau parcul Babeș). Acesta reprezintă un adevărat sanctuar al sportului, atât pentru amatori, cât și pentru profesioniști. Printre facilitățile de care dispune parcul regăsim: săli de aerobic, de atletism și de forță, pistă de atletism, două terenuri de fotbal cu gazon, terenuri de tenis cu zgură și vestiare, plus un complex de natație. Studenții UBB beneficiază de diferite reduceri pentru accesul la complexul de natație sau închirierea terenurilor.

Fiecare anotimp aduce o culoare nouă Parcului Central “Simion Bărnuțiu”. O plimbare sau o tură cu bicicleta pe aleile spațioase ale parcului sunt mereu binevenite. În plus, te poți bucura de evenimentele culturale și artistice care au loc acolo aproape săptămânal.

Indiferent ce sport iubești, Clujul oferă de toate pentru toți. Mișcarea, mai ales în aer liber, are nenumărate beneficii pentru trup și spirit. Așadar, nu rata ocazia să ieși din casă și să te bucuri de natură.

Articol realizat de Andra Rotaru

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.