Fii tu un spiriduș Crăciunul ăsta!

Apropierea sezonului festiv vine cu o atmosferă generală de voie bună, cu filme de sezon, ciocolată caldă și cu dorința de a aduce bucurie în viețile celor mai puțin norocoși. Campaniile de Crăciun își propun să producă o mobilizare socială cu scopul de a ne aminti că trebuie să fim oameni și să dăruim la rândul nostru. În acest sens, îți propunem câteva campanii unde vei avea posibilitatea de a dona și de a te implica în postura de spiriduș al Moșului.

Anul acesta tu ești Moș Crăciun

Voluntarii OSUBB organizează o campanie în perioada 5-17 decembrie cu scopul de a strânge bani pentru două cauze, care au drept obiectiv susținerea educației. Cele două fete nu au posibilitatea financiară pentru a urma studiile unui liceu. În acest sens, vor exista standuri în majoritatea facultăților, în fața Sediului OSUBB, iar pe 7 decembrie chiar și la Teatrul Național, unde vor fi oferite decorațiuni handmade în schimbul donațiilor. De asemenea, în decursul perioadei menționate, vor exista activități pentru studenți și un concert de colinde, iar banii de pe bilete vor fi direcționați către cele două cauze.

Campania Umanitară de Crăciun

Asociația CERT Transilvania propune să ajute 130 de familii, bătrâni singuri și 90 de copii cu o situație materială precară din Munții Apuseni. Timp de o lună se vor colecta și distribui bunuri alimentare neperisabile și articole de igienă, iar pentru cei mici, rechizitele, jocurile, jucăriile, dulciurile și fructele vor fi împărțite de Moșul CERT. Dacă doriți să donați produse sau/și să vă implicați în pregătirea pachetelor, persoana de contact este Dan Jecan. În cazul donațiilor în bani, acestea pot fi făcute în contul Asociației.

Transilvania 4 Sierra Leone

Echipa Transilvania 4 Sierra Leone a inițiat o misiune caritabilă prin intermediul căreia își doresc să echipeze mii de școlari din Sierra Leone cu ghiozdane pline cu materiale didactice. Obiectivul acestei inițiative este de a le oferi o șansă la educație copiilor dintr-un mediu defavorizat. Donațiile constă în ghiozdane, rechizite școlare de toate felurile și jucării de dimensiuni mici. Punctele de colectare sunt Biroul Blitz Imobiliare, standul dedicat proiectului în cadrul Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca și companiile și școlile participante. Materialele se pot dona până în data de 20 decembrie.

Crucea Roșie

Acest ONG este recunoscut pentru activitățile sale umanitare și se ocupă de donații. Voluntarii se asigură că pachetele vor ajunge la cei care au mare nevoie de ajutorul tău. Pentru a dona, trebuie să îi contactezi la adresa cluj@crucearosie.ro sau telefonic pe Simona Bratu sau pe Dan Anca și să precizezi ce dorești să donezi, de la haine, jucării, la alimente și materiale de construcții. În situația în care nu poți ajunge la sediu, aceștia vor veni să preia donația de la adresa ta.

Dăruiește din inimă!

Articol redactat de Ioana Redinciuc

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.