EduOpen: Uşa către noi oportunităţi

Unul dintre proiectele care deschide anul universitar este EduOpen, un concurs de dezbateri academice adresat atȃt celor care au mai făcut dezbateri, cât și începătorilor. Realizat de OSUBB,  ȋn colaborare cu BBU Debate Society, această activitate ȋşi propune ȋncurajarea studenţilor de a participa la activităţi ce presupun vorbitul ȋn public.

  Într-o societate tot mai dinamică şi interconectată, comunicarea este cheia, iar dezbaterile academice promovează tocmai importanţa ei. Cu ajutorul lor, ȋnveţi să transmiţi un mesaj concis şi persuasiv ȋn acelaşi timp, ȋnveţi cȃt de important este conţinutul mesajului, dar şi modul ȋn care acesta este transmis. Mai mult, fiind o competiţie, vei putea evolua de la un meci la altul şi vei observa că cel mai important lucru ȋn dezbateri este perspectiva din care abordezi problema. Astfel, dezbaterile te ajută să priveşti problemele pe care le ȋntȃmpini din mai multe puncte de vedere. 

  Pentru această competiţie vor exista şi training-uri, care te vor ajuta să ȋnţelegi mai bine structura unui meci de dezbateri şi să vezi cum ar trebui să abordezi moțiunile pe moment. Mai mult, echipele vor fi formate dintr-un membru cu experienţă şi un ȋncepător, pentru a nu exista inechităţi. Astfel, chiar dacă eşti ȋncepător, vei ȋnvăţa de la cei mai experimentați decât tine şi, ȋn acelaşi timp, ȋţi poţi face şi prieteni care au aceleaşi pasiuni ca  tine. 

  Clubul de dezbateri BBU Debate Society organizează săptămȃnal ȋntȃlniri pentru a te putea pregăti pentru alte competiţii şi pentru a te ajuta să-ţi dezvolţi abilităţile persuasive. Astfel, dacă tu dorești după această competiţie să continui dezbaterile, ai oportunitatea să faci acest lucru ȋntr-un mediu organizat, benefic dezvoltării şi creşterii din punctul de vedere al perfomanţelor. Acolo vei fi susţinut să-ţi depăşeşti frica de a vorbi ȋn public şi vei putea ȋnvăţa să-ţi susţii opiniile ȋntr-un mod pertinent, abilitate ce te ajută atȃt ȋn viaţa profesională, cȃt şi personală.

  Indiferent de motivul pentru care alegi să faci dezbateri, fie că este din curiozitate, pentru a-ţi depăşi frica de a vorbi ȋn public sau pentru a te perfecţiona, această activitate te va ajuta să te autodepăşeşti mereu şi poate chiar ȋţi vei descoperi o pasiune acolo unde te aşteptai mai puţin.

Articol realizat de Adela Popovici

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.