De ce (nu) ar trebui să te angajezi la un festival

O experiență de festival nu poate fi descrisă în cuvinte. Cei care-ți spun că trebuie neapărat să mergi la festival pentru a înţelege cu adevărat ce înseamnă, nu mint. Este mai mult decât muzica bună și tare, mâncarea gustoasă, băutura multă, zonele de relaxare și efectele vizuale psihedelice. Hai să nu mai lungim teoria și să-ți prezint experiența mea ca festivalier și angajat la Electric Castle.

Am ajuns seara în Cluj-Napoca. Pe peronul înspre Bonțida, trenul garează ușor, iar eu și Cristi plecăm spre una dintre cele mai mari aventuri din vara asta . Din gara Bonțida până la festival, mergi cam o oră cu tot cu bagaje. Îmi instalez cortul și mă plimb puțin. Dimineața îmi fac check-in-ul și primesc brățara. Cea mai faină chestie ca angajat este că poți intra oriunde vrei tu la festival fără să plăteşti, chiar și  în zona VIP.

Foarte mulți prieteni, dar și familia, m-au întrebat dacă am avut timp să dorm și să mă și distrez. Eu m-am angajat la Acces, adică trebuia să mă asigur că lumea scana brățara când intra în zona de camping. Am prins tura de noapte, de la 02:00-10:00. Lucram toată noaptea, iar până când căldura devenea insuportabilă, în jurul orei 11, dormeam. Luam masa și mă culcam pe scaunele terasei unde mâncam. După alte 2-4 ore, intram în festival pentru a mă bucura de muzică.

Astfel, sunt și părți pozitive, dar și părți negative. Pe de o parte, nu prea te odihnești, iar dacă nu ești obișnuit să dormi puțin, ar putea fi o problemă destul de mare. Mesele le iei haotic, deci este probabil să-ți dai metabolismul peste cap. Dacă ești genul de persoană care după o noapte pierdută, dimineața este fresh, atunci totul va fi bine. Pe de altă parte însă, intri gratuit la festival, în timp ce prietenii tăi plătesc biletul, ai ocazia să observi cum funcționează un festival din spatele cortinei şi să înțelegi munca titanică depusă de organizatori. 

Eu m-am simțit excelent, privind înapoi, și mai mult ca sigur o să repet această experiență.

 „Așa sunt zilele mele” la EC.

Articol realizat de Stanciu Răzvan

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.