Dacă românul s-a născut poet, de ce joacă atâta teatru?

Dacă ești student în anul întâi, poate nu te-ai gândit foarte mult la teatru . Poate că, în timp ce te plimbai, ai ajuns și  în fața clădirii Teatrului Național. Fie că ești fan, fie că nu, vei rămâne surprins de ce-ți poate oferi. În plus, dacă ești activ pe social media și pe rețelele de stream, vei recunoaște câțiva actori din sketch-urile lui Mircea Bravo.

În caz de înclini mai mult înspre modern, inedit și original, trebuie să vizitezi adresa Strada Petőfi Sándor, numărul 4. Aici vei găsi un teatru independent, un spațiu de concerte și expoziții + o bibliotecă, toate sub numele de REACTOR de creație și experiment. Programul îl vei găsi printr-un simplu search pe Google: Reactor cluj.

Într-o lume plină de responsabilități, e bine să fii copil câteodată. Încearcă Teatrul de Păpuși „Puck”, unde vei găsi spectacole atât în limba română, cât și în limba maghiară. Vei pleca cel puțin cu un zâmbet pe buze. Dacă nu, atunci cu un zâmbet în suflet.

Nu în ultimul rând, nu ratați spectacolele Teatrului Maghiar de Stat. Majoritatea pieselor sunt în limba maghiară, dar o parte sunt traduse în timp real în limba română. Este cea mai veche companie de teatru în limba maghiară din țara noastră, fiind fondată în 1792. Programul complet se poate găsi pe site-ul teatrului.

Articol realizat de Răzvan Stanciu

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.