Cum ți-e conexiunea?

Acest articol este pentru noi, studenţii, şi vom începe prin a ne felicita părinţii, care ne suporta acasă de mai bine de un semestru de facultate (şi bineînţeles, viceversa, pentru că nici nouă nu ne-a fost uşor). Toată lumea ştie cum e facultatea offline şi ce beneficii are, dar să nu uităm că mereu este bine să vedem şi cealaltă perspectivă.

Îţi aduci aminte cum era primul semestru de facultate, pe vremea aceea când facultatea era offline? Întârziai din diverse motive, principalul motiv fiind că nu ţi-a venit autobuzul. Ei bine, spre deosebire de atunci, în semestrul doi și în prezent întârzii din nou la facultate, chiar dacă e online. Cum e posibil?  

Să îndulcim situația, îți vom reaminti cum te pierzi pe holurile facultăţii când ești pe zoom: pierzi conexiunea (nu toată lumea are cel mai bun semnal), cedezi presiunii şi ieşi de pe aplicaţie pentru că TikTok-ul trimis de prietenii tăi merită toată atenţia ta sau ieşi intenţionat când pune profesorul o întrebare, sperând că vei scăpa. În ciuda tuturor acestor motive, cel mai inofensiv mod în care te pierzi este când pui microfonul pe mute, camera off şi speri ca profesorul să nu îţi pună întrebări, şi să aprecieze că ai cele mai bune intenţii de a participa la curs. Hmm, oare ține cont totuşi de prezenţa ta?

Ohh, şi mai știi? Începi să faci ordine prin cameră, să o redecorezi, mai faci un TikTok şi uiți să intri la curs. Îți amintești pe la jumătatea lui şi nu înţelegi pe ce planetă eşti şi care sunt cerinţele proiectului la care trebuie să lucrezi. 

Şi să nu uităm de cel mai cool look pe care îl ai la cursul de la 8 dimineaţa: sub pătură, în pijamale, păr ciufulit şi micul dejun la pat. Yummm, la facultate nu aveam voie să mâncăm în timpul orelor. 

Ştiu că pandemia nu este cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat, dar trebuie să vedem partea plină a paharului, nu?

Redacție: Nona Virgilia
Ilustrație: Emilia Maria Florea 

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.