Cum să-ti organizezi carantina?

Auzi în stânga și în dreapta că trebuie să profiți de tot timpul ăsta, să faci lucruri care îți plac, să termini de citit cartea aia de mult începută și lista poate continua. Sună bine, nu? Dar ce faci când dimineața te trezești cu o mulțime de idei în cap și seara realizezi că nu ai făcut nici jumătate din ce ți-ai propus? Fie că faci parte din această categorie sau te regăsești în tabăra opusă, când te plictisești și parcă nimic nu îți face cu ochiul, venim în ajutorul tău cu câteva metode eficiente de o organizare mai bună a timpului.

Cum îmi pot organiza timpul mai bine?

Agenda, a fost și rămâne în continuare o soluție atunci când vrei să îți gestionezi într-un mod mai bun activitățile. Seara, înainte de culcare poți să îți faci un plan și să îți notezi ce ți-ai propus pentru ziua următoare. De asemenea, notițele de pe telefon pot fi folosite în acest scop, iar la final îți oferă posibilitatea să bifezi activitățile făcute. Există și varianta de setare a alarmelor atunci când consideri că trebuie să faci ceva la o anumită oră și programul tău este unul mai strict. Totodată, asta te va ajuta să nu simți prea tare lipsa sunetului de alarmă în toată această perioadă. Vorba aia, carantină, carantină, dar să fie una organizată!

Poate nu fizic, dar încă ești la facultate!

Chiar dacă te simți ca în vacanță, nu ești! Încearcă pe cât posibil să ții pasul cu activitățile online susținute de profesori. Hai că măcar odată te-ai gândit cum ar fi să faci cursurile din pat…Ei bine, acum că ai ocazia, profită de ea. În plus, nu ar fi prea drăguț să te întorci la facultate pe la sfârșitul semestrului și tu să te simți ca la începutul acestuia.

S.O.S, mă cam plictisesc

Când vine vorba de relaxare, există o multitudine de variante. Diferite site-uri au pus la dispoziția noastră, în mod gratuit, cărți sau cursuri în mai multe domenii. Urmărește paginile de teatru care fac spectacole live sau vizitează virtual muzee din țară și nu numai. În cazul în care cauți idei de filme, seriale, sau titluri de cărți, Sfertul Academic îți va pune la dispoziție articole cu idei de vizionat sau citit chiar și pentru cei mai rafinate gusturi.

Nu lăsa timpul să treacă degeaba!

Cu tot statul ăsta în casă, mișcarea este mai mult decât binevenită. Încearcă să aloci în fiecare zi câteva zeci de minute pentru diferite seturi de exerciții. Există o mulțime de tutoriale pe YouTube și cu siguranță vei găsi ceva pe placul și tonusul tău.

Cu o perioadă atât de liberă probabil nu te vei mai întâlni niciodată. Așadar, fă în așa fel încât la finalul fiecărei zile să poți spune că ai mai învățat ceva, chiar dacă ai făcut-o de acasă.

Articol redactat de Geanina Chiperi

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.