Cum să supraviețuiești cu bani puțini – Tips & Tricks

Sunt foarte sigură că am auzit cu toții glume sau zicale în care Clujul apare sub o aură a absolutului și a imposibilului financiar. Poate că toți știm vorba aceea: „Vii de la Cluj, niciun preț nu te mai surprinde.”. Ei bine, nu urmează să spun că e un mit, însă există un alt mit care spune că poți trăi și cu banii în buzunar. Iată câteva sfaturi și trucuri practicate de un student cu experiență.

Mai întâi, banii nu se țin la saltea. Ai atâtea opțiuni de conturi și atâtea avantaje ca student. Deschide-ți două conturi gratuite la bănci diferite, astfel încât să prinzi toate reducerile oferite la localuri din Cluj-Napoca prin plata cu cardul respectiv. Păstrează o sumă mică pe unul dintre cardurile „de cheltuit”, iar pe celălalt grosul, pe care să se pună „praful”. Dacă ești bursier, lasă banii să intre acolo, iar dacă nu, poți depune o mare parte din banii de la părinți. Fă-ți un target lunar. 

Fii atent la localuri! Vrei să te distrezi alături de noii colegi? Unele cluburi îți oferă ocazia să intri gratuit într-un anumit interval orar. Vrei să-ți petreci seara într-un local primitor? Încearcă să eviți centrul, lasă-l pentru ocaziile speciale. Sunt multe alte locuri unde poți găsi o atmosferă caldă și prietenoasă. Încearcă străzile Avram Iancu, Horea, Piezișă, în funcție de gusturile tale în materie de „agitație”.

Ca pe orice student mereu ocupat, adesea te răzbește foamea. Unde să mănânci cel mai bine și cel mai ieftin? Cantina facultății tale sau a campusului! Dacă vrei să mănânci „ca acasă”, două feluri calde și poate un desert gustos, du-te la cantină unde te saturi cu incredibil de puțini bani. Sfat: pune-te din timp la coadă, mai sunt și alți studenți flămânzi ca tine. Cantina e cea mai rapidă soluție, vei înțelege în sesiune, când timpul se limitează. Dar, dacă te simți mare bucătar, atenție să nu supraîncarci frigiderul. Mâncarea se strică, banii s-au dus, iar frigiderul va cădea pe tine. Nu, nu chiar el, ci dezastrul.

Ca un sfat de încheiere, încearcă să aduci de acasă cam tot ce e nevoie, pe cât posibil. Nu te baza pe cumpărături prea multe în Cluj. Iar dacă la sfârșitul banilor mai rămâne multă lună, sunatul părinților și vorbitul despre cât de scump este să trăiești în Cluj e mereu o soluție.  

Articol realizat de Veronica Isăilă

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.