Cum să nu te demoralizezi dacă nu ești acceptat la un job

Eșecurile sunt destul de frecvente și inevitabile la începutul carierei pe care dorim să o construim. Acestea se produc din variate motive: lipsa de experiență, neîncrederea în sine la interviu, lipsa capacității de a accepta refuzul de la un job sau un internship anterior ori stresul acumulat din pricina presiunii sociale de a avea cât mai repede un loc de muncă.

Cu experiențele ratate se confruntă marea majoritate. Din acest motiv, scopul acestui articol este de a ajunge la persoanele care au trecut sau care vor trece prin aceeași situație, în vederea de a le susține și a le ajuta să depășească dezamăgirea pricinuită. Suntem diferiți și din acest motiv, pentru unii este mai ușor să treacă mai departe, iar pentru alții este mai dificil.

Într-o primă fază, poate fi mai ușor să dai vina pe alții într-o astfel de situație sau să te compari cu altcineva, crezând că ești lipsit de noroc. Dar lucrurile nu decurg în acest mod. Fiecare evoluează diferit, fiind influențat de experiențele anterioare, propriile convingeri, dar și de munca depusă zilnic. Ele sunt cu adevărat cele care ne disting.

Cheia stă în comunicarea și empatia cu propria persoană. Personal, am ascultat câteva discursuri TEDx pentru a-mi limpezi mintea. Cel care m-a influențat cel mai mult a fost „The skill of self confidence” de dr. Ivan Joseph. Acesta pleacă de la ideea că repetiția ne clădește încrederea în sine, care este dublată de persistența în ceea ce credem și obiectivul pe care vrem să-l atingem.

De asemenea, în mediul online s-a răspândit povestea inspirațională a autoarei J. K. Rowling, din imaginația căreia a izvorât fantasticul Harry Potter. Înainte ca prima carte să apară, 12 edituri au refuzat să publice povestea. Cunoscându-și valoarea și efortul depus, aceasta a continuat  până a reușit. 

Asta poți face și tu. Acceptă să fii demoralizat de un eșec, dar nu trebuie să-l lași să te marcheze, ci mai degrabă să înveți din el și să încerci în continuare până ajungi unde ți-ai propus de la bun început.

Articol realizat de Cristina Giurcanu

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.