Cum îți organizezi timpul până la sesiune?

Sesiune! Cuvântul cel mai înspăimântător pe care îl poți spune unui student. De două ori pe an, vine acea perioadă în care nu avem viață socială. Stăm în casă, învățăm și ne rugăm să nu avem restanțe. În acest articol vreau să vă ofer câteva sfaturi pentru a vă organiza timpul mai bine până la următoarea sesiune:

  • Repetă din când în când materia! Nimeni nu spune că trebuie să stai mereu cu cartea în mână. Totuși, dacă ai câteva ore libere în orar, ia-ți ceva de mâncare, mergi în sala de lectură și repetă. Dacă nu poți învăța în prezența altor oameni, poți măcar să lucrezi la proiecte, să îți faci temele sau să îți organizezi materia schematic. Nu este un efort major și crede-mă, o să te ajute și o să câștigi mai mult timp în sesiune.
  • Mergi din timp la consultații! De multe ori, cursurile nu sunt atractive. Nu îți trezesc interesul și nu înțelegi anumite lucruri. Sfatul meu este să nu lași lucrurile așa. Este păcat să te trezești în sesiune că nu te descurci și să vezi că nu ai timp să recuperezi. Profesorii îți explică mult mai detaliat materia în timpul consultațiilor și eventual o să îți spună la ce parte a materiei să fii mai atent. Așa vei înțelege mai bine, profesorii vor vedea că ești interesat, iar în tipul sesiunii nu te vei stresa la fel de mult.
  • Nu aștepta până la deadline! Fiecare primește la un moment dat o temă sau un proiect. Și ce ne spunem de cele mai multe ori? ”O să scriu mai încolo. Încă mai am timp.” Și când mai sunt trei zile până la termenul limită îți dai seama că încă nu ai scris nimic. Așa ajungi să stai treaz toată noaptea ca să termini și există o mare probabilitate să nu aprofundezi nimic din ce ai scris acolo. Așadar, lucrează la temă imediat ce o primești. Nu este chiar atât de greu și garantez că o să scapi mai ușor dacă o faci din timp.
  • Fă-ți un program realist! O idee bună este să îți scrii programul pe următoarea săptămână și să vezi când ai mai mult timp liber, când ai mai mult de pregătit pentru facultate, câte activități extra ai și care dintre ele este prioritară. Așa o să ai o imagine de ansamblu asupra programului tău și un control mai mare asupra a ceea ce faci cu timpul tău.
  • Profită de timpul liber! Până vine sesiunea, ai destul timp liber. Așadar, nu sta în casă! Fă voluntariat, implică-te în proiecte, ieși în oraș, uită-te la seriale, mergi la party-uri. Mai pe scurt, nu lăsa studenția să treacă pe lângă tine. Nu este un timp pierdut, ci este un timp în care te relaxezi, te simți bine și comunici.

În concluzie, sesiunea reprezintă o perioadă epuizantă, dar o poți face mai puțin stresantă. Cât timp nu lași totul pe ultima sută de metri, vei fi în regulă. Doar bucură-te de toate oportunitățile care îți ies în cale, organizează-te și nu te stresa prea mult! În cele din urmă totul o să fie bine!

Articol redactat de Claudia-Andreea Cojan

Comentarii

comments