Cum e viața de cămin de fapt?

Probabil ai auzit de nenumărate ori de viața de cămin și experiențele oamenilor care au trecut prin ea, fie acum sau mai demult, iar dacă nu ai apucat să o experimentezi, nu știi ce părere să ai. Da, într-adevăr, căminele normale nu sunt cele mai curate mereu, conceptul de „spațiu personal” se limitează doar la patul tău (sau uneori nici măcar acela), trebuie să străbați un hol și o coadă ca să poți folosi toaleta, și zacusca de obicei is your go-to când ți-e foame și n-ai bani. E viața de cămin chiar așa de rea cum spune multă lume?

Cu siguranță, depinde foarte mult de experiențele fiecăruia, dar tind să cred că să stai la cămin îți poate aduce cea mai adevărată experiență de student pe care o poate avea cineva, chiar dacă renunți la confortul propriei camere de acasă pentru a împărți una cu alte 3 sau 4 persoane.

Probabil ai auzit și de miturile cu gândaci în camere și bucătării, băi murdare, purici în saltele, gălăgie și alte nebunii, dar să știi că lucrurile nu stau mereu chiar așa. Căminele, în cea mai mare parte, sunt păstrate destul de curate, iar în camera de cămin, deja curățenia devine responsabilitatea voastră. Dacă ai norocul să stai într-un cămin cu baie în camera, musai să ai mare grijă de ea. Într-adevăr, deja în weekend, când nu mai vin doamnele de servici, oficiile și băile încep să nu mai fie la fel de… primitoare, să zicem. Așa că treaba depinde de tine și colegii tăi de palier. Cât despre gălăgie… te obișnuiești după prima săptămână, daca chiar vei avea chef să te culci devreme.

Care e cea mai faină parte a vieții de cămin? Oamenii. Da, colegii de cameră, cu care vei ajunge să ai cele mai frumoase amintiri (chiar dacă uneori ai să te enervezi când colegul lasă mizerie după el) dar și vecinii (mai buni sau mai răi) care te salvează mereu cu tirbușonul de care ai nevoie. Oamenii aceia, de cele mai multe ori, vor ajunge să îți fie cei mai dragi prieteni (poate vă faceți chiar și un cont de Instagram împreună). La început va fi ciudat, cu siguranță, va exista reticența la schimbare, pentru că fiecare am vrea să fim inconjurați de oameni care fac lucrurile exact așa cum ne place nouă. Ei bine, știm cu toții că nu se întâmplă mereu asta. Nimic nu se compară cu nopțile nedormite în camera de cămin, când stați și povestiți până dimineața următoare, iar dintr-o dată vă dați seama că aveți curs de la 8.

Lucrurile acestea ajung să bată orice dezavantaj. Susțin cu tărie că cele mai frumoase amintiri din studenție se fac la cămin, trebuie doar să știi să te adaptezi. Sper că te-am convins ca în toamnă, să nu te chinui să dai banii pe o chirie scumpă în Cluj, și să dai o șansă vieții de cămin!

Articol redactat de Roxana Belen Pop

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.