Cum e să lucrezi part-time în facultate?

Viața de student a fost dintotdeauna un prilej de maturizare. Atunci când drumul vieții ți se deschide, noi aventuri te așteaptă să le întâmpini cu entuziasm, curiozitate și un dram de echilibru… financiar. Oare cum ar fi dacă mi-aș lua un job part-time? Aceasta este prima întrebare pe care și-o pune orice student când, din precauție sau din dorința de a experimenta provocările unui job, se hotărăște să lucreze. Magia și secretul unui loc de muncă part-time nu pot fi descoperite niciodată de la început. Încercând, vei vedea cât de responsabil și ordonat devii cu proprii tăi bani, pentru care ai muncit din greu.

Timpul este cel mai prețios, uneori fuge de noi, alteori fugim de el. Studentul angajat va fi mereu una dintre acele persoane care învață, într-adevăr, să-și organizeze timpul. Te solicită facultatea, proiectele, dorești să te implici în cât mai multe organizații studențești, iar tu, totuși, în tumultul acesta, vei opta și pentru un loc de muncă. Felicitări! Va fi greu la început, dar „pofta vine mâncând”. Vei cunoaște oameni noi, vei avea responsabilități, te vei confrunta cu o mulțime de alte activități pe care nu le-ai abordat până atunci. Secretul este să te orientezi spre un domeniu care te atrage, orientează-te spre job-uri care să-ți cultive o pasiune: o librărie, un pet-shop sau chiar o bucătărie, toate acestea pot reprezenta cu succes locuri unde te poți distra muncind.

Pe de altă parte, alegem o facultate pentru un anumit domeniu și pentru a ne specializa în cadrul acesteia. Dar ce-ar fi să îmbinăm utilul cu plăcutul, și, de ce nu, să transformăm jobul part-time într-o minunată experiență de practică afiliată tocmai domeniului nostru de studiu? E un avantaj deosebit să poți pune în practică ceea ce înveți, iar un astfel de loc de muncă îți va oferi posibilitatea de a te dezvolta și de a te perfecționa. Facultatea și jobul tău pot da mână și se pot împrieteni, iar voi veți fi cea mai de succes echipă. Partea teoretică, partea practică și studentul ambițios vor forma un trio de excepție.

Da, să lucrezi pe timpul facultății poate fi, într-adevăr, o adevărată provocare, dar are farmecul ei. Cu o mândrie și o mulțumire nemaisimțite până atunci, te vei afla printre cei care vor putea spune la o vorbă cu prietenii, „fac eu cinste, tocmai am primit salariul„, iar sentimentul, te asigur, va fi inegalabil.

Fii tu următorul care decide să-și găsească un job, gândește-te la beneficiile acestuia și aventurează-te! N-ai nimic de pierdut, ba mai mult, un salariu decent va fi de acum camaradul tău care-ți va sprijini cheltuielile și-ți va îndeplini, pe cât posibil, câte o dorință, în semn de mulțumire și respect pentru efortul și implicarea de care ai dat dovadă tu, studentul cu job part-time.

Articol redactat de Ruxandra Bocancea

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.