Cum e să fii prima oară voluntar la Jazz in the Park?

Pe acordurile jucăușe ale muzicii jazz și în armonia Parcului Central, s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a festivalului Jazz in the Park. În echipa de prieteni de anul acesta, am fost implicată și eu, în calitate de voluntar.

Experiența trăită în cele patru zile a reușit să-mi răspundă mai multor curiozități: cum se desfășoară colaborarea dintre voluntari sau cu ce beneficii poți rămâne la final, și de asemenea, m-a ajutat să-mi dezvolt anumite abilități, să-mi formez câteva prietenii trainice, dar și să văd eșecurile ca pe forme de îmbunătățire ale propriei persoane. 

Am reușit să depășeșc mai multe bariere personale. Prima a fost la interviul susținut în etapa de selecție, care a fost față în față cu o parte din coordonatori. Acesta mi-a dat încredere că mă pot descurca pe termen lung la un interviu și a mai redus din stresul acumulat pe care majoritatea îl resimt într-o situație asemănătoare. Plăcut surprinsă, din intervievat am ajuns intervievator în zilele de festival, colaborând cu trupa de moldoveni B-Groove. Aceștia m-au ajutat să înțeleg ceea ce înseamnă jazz-ul, libertatea de manifestare în diferite culturi și termenul zghihuială (agitație, nebunie – n. red.).

O altă barieră depășită a fost teama de a interacționa cu persoane străine, întrucât a trebuit să preiau chestionare de la cât mai mulți oameni. Nu este ușor să abordezi pe cineva fără să-l cunoști în prealabil, dar ajunge să fie plăcut după ce încerci cu adevărat, întrucât poți rămâne cu un zâmbet, o vorbă bună sau cu o poveste amuzantă. La un moment dat, ajunge să fie și obositor sau dezamăgitor, din pricina reacțiilor nefavorabile.

Pe de-o parte, aventura mea la Jazz in the Park a surprins momente plăcute într-o echipă unită, care era mereu aproape cu un sfat, o îmbrățișare sau cu o cireașă împărțită cu drag. Pe de altă parte, m-a făcut să conștientizez că așteptările de acasă referitoare la experiența de voluntar, nu corespund cu cele din realitate. Atribuțiile acestuia pot fi destul de solicitante, dar odată angajamentul luat, trebuie dus până la capăt pentru bunul curs al evenimentelor.

Sugerez fiecăruia să încerce să trăiască propria aventură ca voluntar la un festival precum Jazz in the Park deoarece te conectează cu cei din jur sub aceeași deviză, ajutorul reciproc, poate să-ți trezească noi pasiuni, cum ar fi cea pentru artă și frumos sau îți poate deschide noi căi de cunoaștere a lumii, a oamenilor sau chiar a propriei persoane. În definitiv, experiențele de acest gen sunt cele care-ți marchează viața de student.

Articol realizat de Cristina Giurcanu

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.