Crăciun cu personalitate

Crăciunul…cine nu îl așteaptă? Este despre dăruire, luminițe, zăpadă, cozonac și oameni…că mulți și diferiți mai suntem! Știți vorba cântecului „De Crăciun fii mai bun, fii adevărat”…sau mai simplu, unul dintre ei:

Entuziasmatul – Exact! Este acel tip de om care așteaptă această sărbătoare mai mult decât orice pe lumea asta. Se gândește încă de prin septembrie cum să își decoreze casa și de câte luminițe mai are nevoie pe lângă celelalte zeci din anii trecuți…că doar așa-i de Crăciun, e spirit și magie și uiți complet de facturile de electricitate. Toată încântarea asta a oamenilor de acest tip vine perfect la pachet cu un playlist bogat în cântece specifice acestei sărbători, la care adăugăm și o serie de share-uri masive pe rețelele de socializare cu postări precum: „Mai sunt x zile până la Crăciun”.

Zgârcitul – E cel care are pretenția să primească exact ce își dorește, cum își dorește și…cam atât. Pus în ipostaza de a face cadouri, se produce o extorsiune e universului și fenomenul, din pură întâmplare, nu mai poate avea loc. Pe scurt, e cel care „nu dă, da așteaptă”….și încă câte! Se remarcă prin telefoane date apropiaților înaintea sărbătorilor, prin care își manifestă dorințele și preferințele într-un mod cât se poate de nevinovat și subtil.

Grinch – Poate mai rar întâlnită, dar totuși existentă în zilele noastre, această tipologie poate fi recunoscută foarte ușor în perioada sărbătorilor. Pentru cei care nu știu, Grinch este un personaj fictiv, deloc prietenos, care disprețuiește Crăciunul și astfel, se hotărăște să îl fure, provocând multă tristețe oamenilor din jurul său. Făcând o legăură simplă, putem spune că acest tip de oameni nu sunt cei mai încântați de venirea sărbătorilor și au tendița de a adopta un comportament mai diferit în preajma Crăciunului: se plâng mai mereu că nu au bani de cadouri, încuie ușa colindătorilor, nu mănâncă cel puțin 1 kg de mandarine pe zi…ceea ce deja mi se pare destul de grav!

Mâncăciosul – Cel care se gândește la Crăciun și în minte îi vin automat imagini cu sarmale, cozonac și alte bunătățuri, se află cu siguranță în această categorie. Începe să se pregătească sufletește cu o perioadă lungă de timp înainte, cu întrebări de genul: „Mama, ce gătești de sărbători?”. Uneori mai dă și o mână de ajutor, sau cum ar spune mamele: „Nu-ți mai băga mâinile, pleacă de aici!”. În timpul sărbătorilor propriu-zise, nu mai ține cont că e dimineață sau seară, zi sau noapte, ci mănâncă negreșit cel puțin de două trei ori pe zi o porție mare de salată boeuf, câteva sărmăluțe, mai mici sau mai mari, și bineînțeles, prăjituri cât îl lasă sufletul…sau stomacul.

Studentul – Cel mai controversat poate, acest tip e mult mai răspândit în rândul studenților de anul I. Ei sunt cei care așteaptă mai mult ca niciodată să meargă acasă de Crăciun, să se bucure de vacanță și să învețe pentru sesiune. Cel puțin o dată în viața de student v-ați gândit că e mai bine să vă duceți acasă toate, dar TOATE suporturile și materialele de curs; doar că inevitabilul se întâmplă și unde le pui, acolo zac toată perioada sărbătorilor. Mai arunci un ochi din când și când, faci câțiva pași spre ele și brusc sună telefonul. Atunci e momentul când realizezi că ai mai pierdut o zi și spui hotărât că de mâine începi să înveți, dar cum acel „mâine” nu mai apare și vacanța se termină, ștergi puțin praful de pe cărți și speri că în sesiune vei avea mai mult noroc.

Articol redactat de Geanina Chiperi

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.