Comedy Cluj #9 – cu ce ne-a amuzat cameleonul?

În perioada 12-21 octombrie, găzduit de Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria și Cinema Dacia, festivalul Comedy Cluj s-a reînscris pe lista evenimentelor culturale din orașul de pe Someș. A noua ediție a veselului festival Comedy Cluj a îmbrăcat atmosfera în tonuri de comedie și a propus publicului să descopere comedia cotidiană, indiferent de forma sub care aceasta se manifestă. Pe lângă secțiunea de film prezentă anual la festival, de data aceasta, organizatorii au  adus în prim plan și spectacole de teatru, stand-up, teatru de improvizație și alte proiecte speciale cu subiecte ce abordează Internet Culture, poetry slam, scriere creativă, educație media sau ilustrații comice. Prin noua sa abordare, Comedy Cluj a urmărit să acopere o gamă cât mai largă de moduri de manifestare ale comediei contemporane.

Din 2017, Comedy Cluj este organizat de Asociația Creative Ways și Lagom Agency. Festivalul a fost înființat în octombrie 2009, având ca scop principal prezentarea filmelor de comedie și a formelor de umor întâlnite în jurul lumii către publicul românesc, cu ajutorul creionării unui spațiu de întâlnire pentru profesioniștii ce abordează acest gen.

La ediția din acest an, sub egida „hăhăială lungă, veselia omului’’, evenimentul a adunat în zece zile de festival peste 100 de proiecții și spectacole, întâlniri cu multiple personalități ale lumii cinematografice și multe alte evenimente speciale. Printre titlurile ce au răsunat în cadrul festivalului, se numără și proiecții cu renume în istoria comediei românești, precum „Cucoana Chirița”, în prezența artistei Draga Olteanu Matei sau ”Alo, aterizează străbunica” sau comedie contemporană, titluri internaționale în prezența echipei de producție.

Așadar, după o ediție atât de complexă, în nuanțe de comedie, al zecelea episod de anul viitor al acestui eveniment se anunță un real succes și un adevărat MUST pentru iubitorii de râsete.

Deci, ne vedem acolo?


Articol redactat de Tamara Ciobanu

Comentarii

comments