Colindăm, colindăm… Târguri de Crăciun

Decembrie, luna sărbătorilor, peste tot se simte spiritul Crăciunului. Și cum să intri mai bine în spiritul acestei frumoase sărbători decât savurând un vin fiert alături de prieteni într-un decor de poveste? Toate orașele se îmbracă în haine de sărbătoare, iar în piețele centrale se organizează mult așteptatele Târguri de Crăciun.

Clujul trăiește din plin în spiritul Crăciunului organizând unul dintre cele mai frumoase târguri din țară și luminând străzile cu sute de luminițe. Anul acesta Târgul de Crăciun din Cluj a fost nominalizat la European Best Christmas Markets, deci așteptările sunt foarte mari. Auzind atâtea lucruri bune, am zis să văd și eu cu ce se laudă orașul.

De cum am intrat în Piața Unirii, a fost imposibil să nu simt spiritul Crăciunului cum pulsa din toate părțile. Mirosul de portocale, de vin fiert cu scorțișoară și cel al prăjiturilor delicioase m-au făcut să-mi aduc aminte de vremurile în care îl așteptam pe Moșu’ să vină. Așa că imediat am decis să caut căsuța unde se vinde cea mai bună turtă dulce. Căsuțele frumos amenajate, bradul împodobit și plasa de luminițe sunt cheia pentru o poză gata să impresioneze prietenii de pe Facebook și Instragam, așa că mi-am pus prietenii să devină fotografi personali și să umplem story-urile și feed-ul de poze tematice. În weekenduri se anunță concerte faine, merită să arunci un ochi pe programul Târgului de Crăciun din Cluj.

Despre Târgul de Crăciun din Sibiu se spune chiar și faptul că ar putea concura cu cel din Viena. Așadar, m-am urcat în tren și în 4 ore am ajuns în Sibiu. Bradul mare și frumos împodobit fură privirile tuturor și este perfect amplasat chiar lângă Atelierul lui Moș Crăciun. Anul acesta, pe lângă obișnuitele activități pe care le poți face într-un târg de Crăciun, vizitatorii pot privi Piața Mare din roata colorată, devenită atracția târgului și oferind un plus de noutate. Dacă ești student și vrei să dai o fugă până la Sibiu fără să cheltui acolo banii puși deoparte pentru cadouri, am un pont menit să-ți salveze bugetul: poți urca în Turnul Sfatului pentru aceeași panoramă.

Brașovenii știu că iarna începe pe 1 decembrie, așa că ei fiind ardeleni adevărați nu se grăbesc și deschid Târgul de Crăciun chiar în prima zi a lunii. Piața Sfatului își așteaptă vizitatorii cu produse făcute ca la mama acasă, de exemplu, murături, plăcinte, cozonaci și nelipsitele sarmale. Pentru a mulțumi copilul din sufletul nostru, Piața Centrală din Brașov ne invită să ne dăm o tură în carusel.

Și dacă am tot povestit de Târgurile de Crăciun din Transilvania, cum se poate să nu-l menționăm și pe cel din capitală? În Piața Constituției se găsesc 130 de căsuțe de unde putem cumpără cadourile pentru cei dragi. Suntem invitați și aici să gustăm din produsele tradiționale românești și să ascultăm colinde. Iar pentru că de Crăciun toți vrem să fim mai buni, Târgul de Crăciun din București organizează o campanie umanitară prin care putem ajuta copiii defavorizați donând jucării și cărți.

Articol redactat de Csilla Seprodi

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.