Colegii de cameră – prieteni sau dușmani?

 Tranziția de la a avea propria cameră la a împărți o cameră cu unul, doi, trei sau chiar patru colegi nu e ușoară, pentru cei mai mulți dintre noi. Fiecare are program diferit, personalitate diferită și așteptări diferite de la traiul în comun. 

          Căminul e locul în care poți să-ți faci amintiri frumoase și să ai mult material pentru poveștile pe care le vei spune când nu o să mai fii la fel de tânăr ca acum. Deși o să fii personajul principal din povești, personajele secundare vor fi colegii tăi de cameră.

          Dacă e primul an în care stai la cămin, probabil o să ajungi să te întrebi curând cine își pune 10 alarme dimineața și poate ar mai avea nevoie și de a 11-a ca să se trezească, dacă nu cumva și tu ești unul dintre cei care fac asta. Ideea e că există astfel de persoane care încearcă să trezească tot căminul, să fie și ceilalți părtași la suferința de a te trezi la primele ore ale dimineții. Sau probabil că o să ajungi să te întrebi în ce limbă ar trebui să le spui colegilor de cameră să nu mai lase pâinea desfăcută, pentru că se usucă. Ori poate că nici măcar nu mănânci pâine. 

Ideea e că ceva ce ție ți se pare normal, pentru unul sau mai mulți dintre colegii tăi de cameră nu reprezintă o prioritate și trebuie să înțelegi asta, trebuie să faci compromisuri. Dacă ar trebui să descriu viața la cămin într-un singur cuvânt, aș folosi cuvântul „compromis”. Dacă tu lași de la tine, vor lăsa și ceilalți de la ei și îți vei da seama că nu e chiar atât de rău cum credeai la început. Uneori, personajele negative din poveste se schimbă pe parcurs și lucrurile nu sunt așa cum par în primele pagini.

          Una peste alta, statul la cămin reprezintă o experiență studențească care ar trebui trăită măcar un an, pentru că la un moment dat, îți vei aminti cu drag de zilele în care unul dintre colegi vorbea în somn în timp ce tu și ceilalți râdeați de el, ori poate de perioada sesiunii, când plângeați cu rândul ca să vă puteți consola unul pe celălalt. Colegii de cameră pot să-ți devină prieteni, pot să-ți fie dușmani, sau pot să-ți fie o a doua familie și să îți aline dorul de casă și de camera ta în care aveai loc să te întorci fără să lovești pe cineva.

Articol realizat de Grigorie Oana

Comentarii

comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.