Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca și Harta Voluntariatului

De-a lungul anilor de studenție, cu toții am auzit, cel puțin o dată, că trebuie neapărat să ne implicăm măcar într-un proiect de voluntariat – altfel nu îți trăiești studenția la maxim și pierzi anumite oportunități de care nu mai poți profita odată cu absolvirea facultății. Fie că ai experiență în voluntariat, fie că te-ai hotărât de curând să experimentezi oportunitățile din acest domeniu, noi te încurajăm și îți punem la dispoziție, în acest scurt articol, două surse excelente de informare – două site-uri extrem de folositoare pentru oricine dorește să se implice în diverse proiecte și dorește să își extindă aria de căutare: Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca și Harta Voluntariatului.

Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN)

CVCN este o platformă online ce s-a înființat în anul 2004, luând naștere din departamentul de programe locale al Centrului Naţional de Voluntariat Pro Vobis, experiența lor fiind așadar una amplă, acumulată pe parcursul a multor ani de activitate. Prin valorile promovate, CVCN are ca scop dezvoltarea voluntariatul în Cluj-Napoca prin creșterea numărului de voluntari, a vizibilității activităților pe care le promovează (online fiind o listă de proiecte ce se află în derulare), și de a adresa anumite probleme ale comunității cu scopul de a fi rezolvate sau îmbunătățite. Şi nu se opresc aici! Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca pune la dispoziție numeroase servicii de training în domeniul voluntariatului, corporate volunteering (unde angajații unor firme din Cluj oferă traininguri celor interesați de domeniul lor de activitate), și seri de jocuri pentru copii.

Mai multe detalii găseşti pe site-ul: http://centruldevoluntariat.ro/despre-cvcn/

Harta Voluntariatului

Harta Voluntariatului este similară Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, fiind o platformă online dezvoltată de Federația Volum, care promovează însă voluntariatul la nivel național. Odată cu crearea unui cont pe site, poți căuta oportunități de voluntariat, filtrând conținutul disponibil în funcție de zona geografică, domeniul de interes sau timpul disponibil. Totodată, se poate beneficia ulterior şi de certificate de voluntariat. În prezent, aceștia au în derulare campania “No Hate Speech”, inițiată de Consiliul Europei, care pledează pentru diminuarea agresivității din mediul online. Proiectul susține educația în domeniul drepturilor omului. Site-ul oferă numeroare proiecte ce își ghidează activitatea în jurul acestei campanii.

Găseşti aici toate informaţiile de care ai nevoie: http://www.hartavoluntariatului.ro/

Articol redactat de Sara Gheța

Comentarii

comments